Benfica udligner sent og har kurs mod 1/8-finalerne

25/11/2015

Raul Jimenez blev dobbelt målscorer for Benfica, som onsdag spillede 2-2 ude mod FC Astana i Champions Leagues gruppe C.

Endnu er intet endeligt afgjort i gruppen, men efter den tidlige kamp og det ene point til Benfica, så ser det fornuftigt ud for portugiserne, som har sat kursen mod 1/8-finalerne.

Med det ene point fører Benfica gruppen med 10 point for fem kampe, mens Atlético Madrid og Galatasaray følger efter med henholdsvis syv og fire point for en kamp færre.

De to klubber mødes senere onsdag i gruppens andet opgør, og Benfica vil være videre fra gruppespillet, med mindre Galatasaray vinder over Atlético Madrid.

For Astana betyder det uafgjorte resultat mod Benfica dog, at klubben er færdig i turneringen efter gruppespillet med tre point på sidstepladsen og med en kamp tilbage.

Første halvleg blev generelt en velspillet omgang i Kasakhstan, og hjemmeholdet kom foran efter 19 minutter på en fornem scoring.

Junior Kabananga drønede ned langs venstre side og sendte et perfekt indlæg indover, hvor Patrick Twumasi kom springende og pandede bolden i mål med et hovedstød til 1-0.

Ti minutter senere blev det 2-0 til hjemmeholdet. Et skråt indlæg efter en dødbold passerede igennem Benficas felt, og Marin Anicic fik nærmest med ryggen og nakken sendt bolden i mål.

Fem minutter før pausen ville Benfica så lege med. Jonas sendte en hård bold ind i Astanas felt fra højre kant, og Raul Jimenez stod klar og ekspederede bolden i mål med hovedet til reducering.

Første halvleg var generelt en livlig affære med masser af farlige situationer, mens spillets kvalitet dalede en smule efter pausen.

Med 17 minutter igen slog gæsterne til, og atter var det Raul Jimenez, der var på pletten med sin anden scoring i kampen.

Efter et overlap endte en flad bold i feltet, som Jimenez fik drejet i mål til udligning 2-2.

Resultatet betyder også, at FC Astana i sin Champions League-debut i denne sæson har formået at hente point i samtlige hjemmekampe, hvor det er blevet uafgjort hver gang.