Bomstærke Andersen holder målet rent i ny NHL-milepæl

20/10/2014

Frederik Andersen fortsætter med at imponere i NHL.

Den danske målmand lukkede sit mål helt af, da hans klub Anaheim natten til mandag vandt 3-0 hjemme over St. Louis Blues i verdens bedste ishockeyliga.

Det var den 25-årige danskers første såkaldte "shutout" - det som i fodbold kaldes "clean sheet" i NHL-karrieren.

- Jo, det vidste jeg godt. Jeg vidste, at jeg ikke havde et. Det er selvfølgelig noget, man husker. Det er lige som når andre spillere scorer deres første mål. Sådan noget husker man for evigt, siger Frederik Andersen til NHL's hjemmeside nhl.com.

Ifølge nhl.com blev Frederik Andersen den kun anden målmand i NHL-historien, som nu har vundet 25 eller flere af sine første 30 kampe i verdens bedste ishockeyliga.

Søndag kom holdet fra Californien foran 1-0, da Matt Beleskey scorede allerede efter et minut og 37 sekunder. Finnen Sami Vatanen scorede til 2-0 inden første periode var slut, og finnen scorede en gang mere i anden periode til slutresultat 3-0.

Da sæsonen begyndte for knapt to uger siden, var det et åbent spørgsmål om Frederik Andersen eller amerikaneren John Gibson skulle være førstemålmand i Anaheim. Gibson fik pladsen i sæsonåbningen, som Anaheim tabte med 4-6.

I de følgende fem kampe har danskeren vogtet målet, og Anaheim har vundet samtlige kampe.

Anaheim spiller næste kamp onsdag hjemme mod Buffalo.

Ingen øvrige danskerklubber var i kamp i NHL søndag.