Brandvarm australier vinder på ny turnering før US Masters

| Skrevet af Ritzau den 28. marts 2016 - 1:42

28-årige Jason Day overtager førstepladsen på verdensranglisten i golf efter sejr i USA.

Den australske golfspiller Jason Day er i storform forud for årets første majorturnering, US Masters.

Søndag sikrede han sig den samlede sejr ved World Golf Championship Match Play i amerikanske Austin efter finalespil mod sydafrikaneren Louis Oosthuizen.

I den afgørende dyst tabte Jason Day første hul, men herefter kørte han i sikker stil sejren hjem, og efter 14. hul var kampen afgjort, da Oosthuizen kom bagud med fem huller og dermed umuligt kunne nå at indhente australieren.

Det er sjette sejr til Day i de seneste 13 turneringer, han har deltaget i, og den anden på to uger. Allerede inden finalen stod det klart, at han kommer til at overtage førstepladsen på verdensranglisten fra amerikaneren Jordan Spieth.

I semifinalen sejrede Jason Day over nordirske Rory McIlroy.

- Det har været en fantastisk uge. Jeg spillede vidunderligt denne eftermiddag, siger 28-årige Day ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Jason Day, der kom til skade med sin ryg på første dag af turneringen i Austin, har nu en uge til at restituere, inden US Masters begynder.

- Det er aldrig let at vinde. Jeg kan ikke tillade mig at være for selvtilfreds med mit spil. Jeg skal fokusere på de små ting, der gør mig bedre, og tage til Augusta (hvor US Masters spilles, red.) og forberede mig på samme måde, som jeg har gjort hidtil, siger Jason Day ifølge Reuters.

/ritzau/

Deltag i debatten

 

Krimi

30. august 2016

Købmand Torben Jensen fra Hornshyld ved Horsens fandt hurtigt frem til en kvinde, der “glemte” at betale for de varer, hun tog fra butikken tirsdag aften. Tyven vil nu betale for varerne. Købmanden selv må betale en bøde til politiet.

Politik

30. august 2016

Som led i 2025-plan vil regeringen gradvist nedsætte rentefradraget med fem procentpoint.

Underholdning

29. august 2016

Den 47-årige kvinde fra Nordsjælland har haft travlt, siden hun blev indehaver af Danmarkshistoriens største lotto-gevinst.