Brandvarme Kane sparker Tottenham videre fra gruppen

26/11/2015

Det holdt hårdt, men i slutfasen dukkede Harry Kane op og sikrede Tottenham en 1-0-sejr ude over Qarabag FK i Europa League.

Dermed er Tottenham videre fra gruppe J med 10 point inden sidste gruppekamp. Det andet opgør i gruppen endte med en Anderlecht-sejr på 2-0 ude over Monaco.

Det giver inden sidste runde i gruppen Anderlecht syv point, mens Monaco og Qarabag følger efter med henholdsvis seks og fire point.

Christian Eriksen var lidt overraskende med fra start i udekampen i Aserbajdsjan, hvor forventningerne på forhånd var, at englænderne ville stille med en masse reserver.

Det skyldtes, at Tottenham allerede søndag middag skal i kamp igen i Premier League mod Chelsea efter en flyvetur hjem efter Europa League-kampen på 4000 kilometer.

Omvendt havde Tottenham brug for point. Reserver var der dog med, men ud over danskeren, så var der også spilletid fra start til stamspillerne som Harry Kane, Toby Alderweireld, Jan Verthongen, Dele Alli, Heung-Min Son og Eric Dier.

Første halvleg endte uden scoringer, og få lyste op på Tottenham-mandskabet, der dog havde bolden rigeligt, og derfor ikke brugte kræfter på at løbe og jagte den.

Med en halv time igen forsøgte Son sig med et drøn, der tog overliggeren fra kanten af feltet.

Tottenham mødte op med selvtilliden i orden efter 4-1-sejren over West Ham for nylig i den hjemlige liga, hvor man i 12 kampe i træk i denne sæson er ubesejret.

Få minutter efter forsøgte Dier sig så fra distancen, men bolden blev klaret med det yderste af neglene af Qarabag-målmand Ibrahim Sehić.

Kort efter forsøgte hjemmeholdet sig så med en afslutning, og kampen begyndte at vågne med 20 minutter tilbage.

Efter 77 minutter tog Christian Eriksen så et hjørnespark, og Son snittede bolden videre lige i panden på Harry Kane, der bragte gæsterne foran 1-0. Det var den engelske landsholdsangribers niende scoring i de seneste seks kampe.

Fem minutter før tid fik gæsterne frispark lige uden for feltet, og vanen tro gjorde Eriksen sig klar, men sparket endte i muren.

Tottenham møder i sidste runde Monaco hjemme. Det første opgør i Monaco endte 1-1.