Canada holder løfte og indstiller bombekampagne mod IS

| Skrevet af Ritzau den 8. februar 2016 - 17:34

Den canadiske regering kom til magten på et løfte om at trække kampflysbidrag til koalitionen i regionen.

Canada vil stoppe landets bombekampagne mod Islamisk Stat senest om to uger, siger premierminister Trudeau, som lover anden støtte til den internationale koalition mod IS.

Justin Trudeau siger til den canadiske tv-station CBC News, at canadiske kampfly smider den sidste bombe i regionen senest 22. februar.

I stedet vil man udstationere canadiske styrker i Irak, hvor de skal træne den nationale hær.

Den canadiske regering vil tredoble antallet af soldater til den opgave.

Samtidig vil regeringen øge antallet af soldater, som skal bidrage til Joint Task Force-Iraq, som er navnet på den internationale koalition ledet af USA.

Beslutningen om at sende kampfly til regionen blev taget under den tidligere konservative regering.

Trudeau kom til magten på et løfte om at trække landets seks kampfly fra missionen.

Meldingen, om at Canada trækker sig fra luftmissionen, kommer i forlængelse af, at Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater har erklæret sig klar til at sende landstyrker ind i Syrien.

Den vestlige koalition er blevet kritiseret for ikke at sende landstyrker ind i landet og primært basere missionen på kampfly.

De kurdiske tropper i Syrien, som den vestlige koalition har samarbejdet med, benytter landstyrker, og det har vist sig at være effektivt i kampen mod Islamisk Stat.

/ritzau/

Deltag i debatten

 

Politik

25. maj 2016

Vi siger ikke, at der er lette løsninger i omløb, lyder det fra partierne som modsvar til statsministeren.

Sundhed

25. maj 2016

26-årige Jeppe, der har kæmpet med kiloene siden barndommen, må lægge ører til mange grove kommentarer, men han nægter at være hæmmet af sin vægt.

Underholdning

Efterlysninger

24. maj 2016

En 26-årig kvinde blev til sidst så desperat over to mænd, som flere gange i løbet af den seneste uge helt umotiveret har forsøgt at kysse hende på åben gaden. Nu beder politiet om hjælp til at finde dem.