Carlsberg slider sig frem trods østeuropæisk modvind

Den danske bryggerigigant Carlsbergs kunne på trods af mange knaster og sløve forbrugere i Asien levere en fremgang i resultatet.

Det viser selskabets halvårsregnskab, der netop er offentliggjort.

- Carlsberg leverede gode resultater på linje med vores forventninger. Vigtigst leverede vi en solid vækst i toplinjen og resultatet.

- Med den tilfredsstillende eksekvering af vores planer frem til nu fastholder vi forventningerne, skriver administrerende direktør Cees t' Hart i regnskabet.

Omsætningen i de seks måneder lå på 31,2 milliarder kroner - eller cirka en halv milliard kroner lavere end i samme periode året før. Efter skat tjente Carlsberg 2,1 milliarder i første halvår af 2016.

Det på trods af, at Carlsberg måtte slide hårdt i det i begge bryggeriets tidligere store håb, Østeuropa og Asien.

I Østeuropa var det valutaudsving, der kostede dyrt for Carlsberg. Det betød, at selv om Carlsberg solgte den samme mængde øl, så faldt resultaterne betydeligt.

Omsætningen i kroner gik ned med 15 procent til 4,7 milliarder kroner i halvåret og resultatet med 10 procent til 751 millioner kroner.

- Nedgangen skyldes en markant, negativ effekt fra valuta, da alle valutaer i regionen devaluerede markant, skriver Carlsberg.

Også Asien-markedet var mudret i første halvår. Omsætningen faldt med fire procent til 7,6 milliarder kroner.

Mængden af øl solgt i Asien faldt, men til gengæld lokkede Carlsberg forbrugerne til at købe dyrere øl. Endnu en gang spillede valutaudsving Carlsberg et puds, og omsætningen faldt grundet devalueringer af Kinas, Malawis, Malaysias og Indiens valutaer.

/ritzau/

Dagens Underholdning