Chelsea holder legestue og knuser Schalke

25/11/2014

Chelsea bookede tirsdag en plads i forårets 1/8-finaler i Champions League, da manager Jose Mourinhos mandskab på udebane slog Schalke 04 med 5-0.

Premier Leagues suveræne tophold gjorde alt for at punktere spændingen fra start med et massivt tryk mod værternes mål.

Den første scoring faldt efter et minut, efter at Diego Costa kørte igennem Schalkes forsvar og fyrede af, men angriberen måtte se målmand Ralf Fährmann redde skudforsøget til hjørnespark.

Chelsea-anfører John Terry viste i næste sekvens sin nærkampstyrke, da han vandt en direkte hovedstødsduel med den tyske landsholdsspiller Benedikt Höwedes og pandede bolden i mål til 1-0.

De engelske gæster gjorde næsten, hvad der passede dem. Efter en halv time øgede Willian til 2-0, da han fra en halvspids vinkel knaldede så hårdt til bolden, at den røg igennem Ralf Fährmanns parader.

Inden pausen nåede Schalkes Jan Kirchhoff at score et bemærkelsesværdigt selvmål, da han headede et hjørnespark fra Cesc Fabregas i mål til 3-0.

Ydmygelsen blev næsten total, da Chelsea et kvarter før slutfløjt scorede til 4-0 og 5-0 inden for et minut.

Først straffede gæsterne, at Schalkes bagkæde stod alt for langt fremme på banen. Willian blev spillet fri i dybden og lagde uselvisk bolden hen til indskiftede Didier Drogba, der kunne øge.

Minsandten om ikke også, at Ramires blot tre minutter efter sin indskiftning kunne heade Chelsea på 5-0 i et nyt forsvarskoks hos Schalke.

Frem mod opgøret var der blevet talt om, at Schalkes træner Roberto Di Matteo kunne få en personlig hævn, efter at han blev fyret i Chelsea for to år siden.

Fyringen var ganske kontroversiel, da italieneren få måneder forinden havde ført Chelsea frem til klubbens første CL-triumf.

Chelsea topper gruppe G med 11 point foran Schalke med fem point. Gruppens andet opgør mellem Sporting og Maribor har været afbrudt på grund af problemet med stadionlyset i Portugal. Kampen er dog genoptaget.