Chile vinder Copa America på straffespark mod Argentina

05/07/2015

Chile er for første gang indehaver af Copa America-titlen i fodbold. Lørdagens finale mod Argentina blev afgjort på straffesparkskonkurrence, og den vandt Chile sikkert med 4-1.

Argentina stillede op som klare favoritter, men endnu en gang må Lionel Messi og de mange andre argentinske stjerner forlade en slutrunde uden et trofæ.

Sidste sommer tabte holdet finalen ved VM til Tyskland, og Messi har endnu til gode at vinde en titel på landsholdsplan.

Ezequiel Lavezzi burde have bragt Argentina foran i første halvlegs sidste minut. Men afslutningen blev ikke placeret yderligt nok og blev let reddet af Claudio Bravo i Chile-målet.

Lavezzi var kommet ind efter en halv time som afløser for midtbanespilleren Angel Di Maria, der måtte udgå med, hvad der lignede en forstrækning. Uheldige Di Maria missede også VM-finalen sidste sommer, efter at han udgik skadet i kvartfinalen mod Belgien.

Generelt var første halvleg ikke nogen stor fodboldoplevelse, men begge holds spillere gik hårdt ind i duellerne. Undervejs fik Guy Medel fra Chile gult, da han kom for sent og sparkede Lionel Messi i maven. I anden halvleg modtog Messi også selv et gult kort.

Efter pausen blev spillet på banen ikke meget bedre, men intensiteten i nærkampene fortsatte.

Chile-stjernen Alexis Sánchez fik dog en god mulighed for at blive matchvinder med under ti minutter tilbage, men Arsenal-angriberens afslutning var for uskarp og gik forbi mål.

Den ordinære tids sidste chance tilfaldt Argentina, og det var en stor en af slagsen. Den sidste aflevering til en fri Higuain på bageste stolpe mislykkedes dog, og kampen måtte derfor i forlænget spilletid.

Den endte også uden mål, og derfor skulle det hele afgøres på straffespark. Og det pres kunne Argentinas spillere ikke håndtere.

Både Gonzalo Higuain og Ever Banega missede deres forsøg, og så blev Alexis Sánchez helten for Chile, da han scorede det titelvindende mål til 4-1.