Chokstart dukker ishockeylandsholdet i sidste VM-test

30/04/2016

En uge før VM-premieren i Moskva venter der hårdt arbejde for ishockeylandstræner Jan Karlsson og hans tropper.

I generalprøven lørdag led det danske landshold sit fjerde nederlag på stribe, da danskerne blev slået med 3-1 af Slovakiet i Bratislava.

Specielt må det bekymre landstræneren, at hans mandskab åbenbart har fået en dårlig vane med at komme skævt ud på isen i kampenes indledning.

Efter torsdagens overtidsnederlag til samme modstander lagde Karlsson ikke skjul på sin utilfredshed med indsatsen i de to første perioder, men det så endnu værre ud i andendagsgildet lørdag.

Holdet havde ellers fået forstærkning af nykårede mestre i henholdsvis Tyskland og Sverige i form af forwarden Mads Christensen og backen Oliver Lauridsen, men det var temmelig svært at få øje på i kampens indledning.

Danskerne var helt på hælene fra første faceoff, og efter 77 sekunder havde målmand Sebastian Dahm allerede indkasseret to scoringer.

Da slovakkerne efter godt seks minutter bragte sig foran med 3-0, begyndte det at ligne en reel afklapsning for danskerne, der virkede langt fra VM-formen.

Det blev dog bedre efter den første pause, og Morten Green sørgede for, at Danmark vandt anden periode, da han styrede Mads Christensens bløde håndledsskud i mål til 1-3.

Tredje periode blev også jævnbyrdig, og både Jannik Hansen og Nicklas Jensen var tæt på at skabe spænding efter gode solopræstationer, men slovakkernes sejr stod ikke til at ændre.

Onsdag rejser holdet til Moskva, hvor Danmark indleder VM mod Norge på lørdag. Ved den lejlighed har Lars Eller også tilsluttet sig truppen, men derudover må Jan Karlsson klare sig med de spillere, han havde til rådighed mod slovakkerne.