City og Roma deler i porten på Tottis rekordaften

01/10/2014

Tirsdag aften var der lagt op til et spændende og vigtigt opgør i Champions League mellem Manchester City og Roma.

Opgøret endte uafgjort 1-1, hvilket italienerne klart kunne være mest tilfredse med. Manchester City ligger nu på tredjepladsen i gruppe E.

Opgøret startede som lyn og torden. Allerede efter tre minutter pegede dommer Björn Kuipers på straffesparkspletten, efter at højrebacken Maicon klodset havde hevet Sergio Agüero ned i det kriminelle felt.

Korrekt dømt af den hollandske dommer, og Agüero eksekverede med stor sikkerhed. 1-0 til Manchester City efter kun fire minutter.

Der skulle dog kun gå få minutter, før synderen ved straffesparket, Maicon, var ved at gøre skaden god igen. Han stod pludselig fuldstændig fri i højre side af feltet, og herfra kanonerede brasilianeren bolden på overliggeren, uden at City-keeper Joe Hart kunne nå at reagere.

Manchester City slap dog med skrækken i den situation, men det gjorde holdet ikke 20 minutter senere.

Her blev veteranen Francesco Totti spillet fri i dybden efter elendig City-opdækning, og den 38-årige måltyv svigtede ikke.

Angriberen lobbede frækt bolden over en fremstormende Hart i målet, og dermed var der skabt balance i regnskabet.

Med sine 38 år og tre dage er Totti nu den ældste målscorer i Champions League-turneringens historie. Manchester United-legenden Ryan Giggs havde tidligere rekorden med sine 37 år og 289 dage, da han scorede tilbage i 2011.

Godt syv minutter før halvlegens afslutning følte englænderne sig snydt for et straffespark, da den græske forsvarsspiller Kostas Manolas tog armen til hjælp i feltet. Men dommerens fløjte forblev tavs, og første halvleg sluttede 1-1.

I starten af anden halvleg trak det op til en Roma-scoring. Miralem Pjanic og Totti havde begge gode skud på mål, men den sidste skarphed manglede.

Efter en times spil mistede kampen tempo i takt med, at flere af Romas spillere begyndte at se trætte ud.

City havde dog ikke tid til at tage den med ro, da holdet ikke kunne bruge et uafgjort resultat til noget.

En City-spiller, der prøvede at gøre en forskel, var indskiftede Frank Lampard, der 20 minutter før tid havde et nærgående skud fra distancen.

I kampens afslutning trak Roma sig langt tilbage på banen og lurede på kontramuligheder, mens City pressede spillet frem på banen. Det skabte en del chancer, men englænderne havde mere end svært ved at ramme målet.

Uskarpheden betød, at City ikke fik scoret det vigtige mål, og kampen endte derfor 1-1.

Det uafgjorte resultat placerer City på en tredjeplads i gruppe E med blot et point efter to kampe.

Bayern München fører gruppen med seks maksimumpoint efter 1-0-sejr ude over russiske CSKA Moskva, som indtager gruppens sidsteplads efter to nederlag.