Danmark spadserer sig i kvartfinale mod Spanien

26/01/2015

I den mest overbevisende kamp indtil videre ved håndbold-VM gik Danmark let og ubesværet videre til kvartfinalen efter en komfortabel sejr på 30-25 over Island.

Måske var det ikke nemt, men det så sådan ud, for Island havde ikke meget at komme med mod et dansk mandskab i fremgang.

Hvis formkurven fortsætter opad, så ser det lovende ud for holdets målsætning om at komme i semifinalen ved slutrunden i Qatar. Og med mandagens spil kan det måske endda blive til mere.

Næste modstander bliver dog de forsvarende mestre fra Spanien, og det bliver uden tvivl den vanskeligste opgave indtil nu.

Mandag aften var Niklas Landin en levende mur i de første seks minutter, hvor han leverede en håndfuld kanonredninger, som resulterede i en dansk 5-0-føring og en hurtig islandsk timeout.

Redningerne gav flere nemme mål på kontra til Danmark, som var stærke i både første- og andenbølgen, inden de forvirrede islandske spillere var nået på plads i forsvaret.

Meget sigende for Danmarks gode bredde var det syv forskellige danske målscorere, som sendte Danmark på 7-1.

Landin brillerede sågar ved at komme forudseende ud af målet ved en lang islandsk aflevering. Det mindede om tyskeren Manuel Neuer ved sidste sommers fodbold-VM.

I første halvleg snuppede Landin i alt halvdelen af Islands 20 forsøg mod mål, og det var medvirkende til den solide danske føring på 16-10 ved pausen.

Det skal også nævnes, at Island manglede en nøglespiller i bagkæden, da THW Kiel-stjernen Aron Palmarsson fortsat var ukampdygtig. Det gjorde ondt på den islandske offensiv.

Mikkel Hansen virkede tændt og energisk i det danske angreb, men alt afhang ikke kun af Paris Handball-profilen, som det tidligere har gjort i perioder.

Også playmaker Rasmus Lauge og Mads Christiansen tog stort ansvar og skød flittigt på mål. Lauge virker i sit livs form lige nu.

En velspillende og solid René Toft Hansen bragte Danmark foran 21-12, men Island gav ikke op af den grund.

I fraværet af Palmarsson indtog Alexander Petersson en hovedrolle for Island med syv flotte mål fra distancen. Men det var ikke nok.

Danmark lod aldrig Island lugte blod, og indskiftede Mads Mensah Larsen kom også ind og viste, at han kan bidrage i begge ender af banen.

Med føringer på både 22-14 og 27-19 var der endda plads til at skifte Landin ud med reservekeeper Jannick Green, og han kom ind og stod fremragende i slutfasen.

I kvartfinalen venter Spanien på onsdag, og Danmark har noget af en revanche til gode efter det ydmygende nederlag på 16 mål ved VM i Spanien i 2013.