Danmark udsætter statsbesøg i Tyrkiet af sikkerhedsårsager

Danmark udsætter statsbesøget i Tyrkiet 17.-19. oktober, skriver kongehuset og Udenrigsministeriet i hver deres pressemeddelelse.

Dronning Margrethe og en erhvervsdelegation skulle ellers have rejst til landet, men den nuværende sikkerhedssituation gør, at det ikke kommer til at ske i oktober.

- Der er i samråd med den tyrkiske regering truffet beslutning om, at Hendes Majestæt Dronningens statsbesøg til Tyrkiet udsættes, skriver kongehuset.

Tyrkiet er i undtagelsestilstand, og derfor vil statsbesøget først ske, når situationen er normaliseret.

- I samråd med den tyrkiske regering er det besluttet at udsætte det planlagte statsbesøg i Tyrkiet på grund af undtagelsestilstanden.

- Det er beklageligt, men vi ser frem til at finde nye datoer for besøget, når det er muligt. Der er i den aktuelle situation fortsat behov for en intensiv politisk og kommerciel dialog med Tyrkiet, skriver udenrigsminister Kristian Jensen (V), i en pressemeddelelse.

I juli udspillede der sig et kupforsøg mod præsident Recep Tayyip Erdogan. Det slog fejl og efterfølgende er det blevet slået hårdt ned på kupmagerne og formodede sympatisører.

Tusinder er arresteret - blandt andet dommere og medlemmer af militæret. Der ud over har Erdogan udtrykt ønske om at genindføre dødsstraffen.

Landet er sat i undtagelsestilstand, og den vil være på plads til mindst udgangen af oktober.

Besøget skulle have indebåret et besøg til hovedstaden Ankara samt i Istanbul. Fokus skulle være på kultur og erhverv.

- Under statsbesøget vil der være særlig fokus på danske løsninger inden for sundhedssektoren og grønne teknologier, og der forventes en større medfølgende erhvervsdelegation, har kongehuset tidligere skrevet om besøget.

/ritzau/

Dagens Underholdning