Dansk Folkeparti vil tvinge flere udlændinge hjem

Skrevet af admin

27/05/2016

Mest læste i dag

Der har længe været fokus på at begrænse strømmen af asylansøgere, der kommer til Danmark. Nu er det på tide at sende flere udlændinge ud af landet.

Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti. Partiet vil med et konkret udspil ændre lovgivningen, så flere personer med opholdstilladelse i Danmark kan sendes tilbage til deres hjemlande. Det skriver Berlingske fredag.

Mere præcist skal myndighederne gennemgå opholdstilladelser, der er udstedt de seneste ti år. Formålet er at inddrage tilladelser fra udlændinge med flygtningestatus, hvis de for eksempel kan sendes til et område i hjemlandet, hvor der ikke er krig.

I så fald skal de rejse dertil sammen med deres familier, lyder det.

- Det handler om, at folk er kommet hertil og har fået en opholdstilladelse som flygtning, og den er som udgangspunkt midlertidig, men realiteterne er, at mange bliver her permanent, fordi man er for dårlig til at følge op på at få dem sendt hjem igen, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, til Berlingske.

Over for Ritzau medgiver DF'eren, at det også kan betyde, at velintegrerede udlændinge kan blive ramt.

- Der vil da komme nogle sager, hvor vi sender nogle ud, der klarer sig godt i landet. Men det må man være parat til at gøre, hvis man ønsker at bevare Danmark som en sproglig og kulturel enhed i mange år frem.

Udspillet fra Dansk Folkeparti kaldes "interessant" i regeringspartiet Venstre, lyder det fra integrationsordfører Marcus Knuth.

Hos Socialdemokraterne er de indstillet på at medvirke til, at flere udlændinge med opholdstilladelse kan hjemsendes, fortæller retsordfører Trine Bramsen.

- Vi har en forventning om, at der løbende bliver foretaget en sådan vurdering, og kan man stramme op inden for gældende konventioner, så flere kan blive sendt hurtigere hjem, medvirker vi gerne til det, siger hun.

Det kan på den måde blive aktuelt at sende udlændinge ud af Danmark, selv om de har været i landet i adskillige år, medgiver Trine Bramsen.

/ritzau/