Dansk NHL-målmand taber for første gang i slutspillet

06/05/2015

Anaheim og Frederik Andersens flotte stime af sejre i NHL-slutspillet er slut.

Den danske ishockeymålmand måtte indkassere fire scoringer, da hans hold Anaheim Ducks tidligt onsdag morgen tabte 3-4 i Calgary efter overtid.

Trods nederlaget fører Anaheim stadig med 2-1 i kampe i Western Conference-semifinalen.

Anaheim vandt slutspillets første runde med fire sejre på stribe mod Winnipeg, og holdet fortsatte i samme stil mod Calgary, som i de første to kampe i Californien var blevet besejret med 6-1 og 3-0.

Gæsterne fra Anaheim førte da også 3-2 efter anden periode, og Frederik Andersen og hans sejrsvante holdkammerater var også kun 20 sekunder fra en ny sejr, da Calgarys Johnny Gaudreau udlignede.

Anaheim havde en spiller i straffeboksen i slutminuttet, og det udnyttede Calgary til at passere en formentlig ærgerlig dansker i målet.

Godt og vel fire minutter inde i overtiden var den gal igen for Frederik Andersen, som blev passeret af svenskeren Mikael Backlund.

Det var svenskerens første mål i slutspillet - et godt skud fra distancen, mens den danske målmands udsyn var generet af to spillere.

Anaheim bliver i Canada, hvor næste kamp i serien bliver spillet i Calgary på fredag.

Med en sejr her, vil Anaheim kunne afgøre serien hjemme på egen is i femte kamp.