Dansk succes i Europa: FCM klasker Southampton

28/08/2015

FC Midtjylland sørgede torsdag aften for dansk succes i Europa med en 1-0-sejr over Southampton.

Morten "Duncan" Rasmussen blev matchvinder mod Premier League-holdet, der fik en lille lærestreg i Herning.

Efter 1-1 i det første opgør i det sydlige England er det danske mesterhold nu overraskende klar til gruppespillet i Europa League, hvilket sikrer FCM seks ekstra kampe og op mod 50 millioner kroner.

Hjemmeholdet fik stemningen til at ramme kogepunktet efter en lille halv time, da FCM scorede det, der skulle vise sig at blive kampens eneste mål.

Jakob Poulsen pressede ved sidelinjen en Southampton-spiller, der febrilsk kom til at trille bolden hen til Kristian Bach Bak.

FCM-anføreren tog bolden med sig og sendte den fladt ind i feltet, hvor Morten "Duncan" Rasmussen verfede gæsternes Jose Fonte af sig og med stor kølighed lagde bolden forbi Southampton-keeper Maarten Stekelenburg.

Et lidt for passivt FCM-hold fik efter scoringen mere selvtillid og turde holde fast i bolden, når Southampton forsøgte at sætte sig igennem fysisk.

Især Morten "Duncan" Rasmussen, der igen var foretrukket frem for Martin Pusic, placerede sig godt. I begyndelsen af anden halvleg headede han lige forbi mål efter et frispark.

Gæsterne fra Premier League havde forbavsende få modtræk. Det meste var lagt an på lange og ofte håbløse bolde frem mod den store angriber Graziano Pelle, der skulle dirigere bolden videre. Det var forholdsvist nemt at trevle op for FCM.

I kampens indledning brændte det dog alvorligt på i en situation, hvor Jakob Poulsen med hovedet måtte redde bolden på målstregen.

Da den fejlslagne taktik med lange bolden frem mod Pelle var regnet ud, prøvede Southampton-spillerne efter pausen at spille sig igennem over kanterne, men det virkede heller ikke.

Frustrationerne begyndte at melde sig hos Southampton-spillerne, der lavede flere og flere frispark. Der var skub, urene tacklinger, og kampens dommer havde en overgang svært ved at tøjle englænderne.

Selv om FCM til sidst kom til at stå lidt langt tilbage på banen, blev Southampton aldrig farlige.

Det var de midtjyske værter til gengæld, og 10 minutter før slutfløjt var Daniel Royer tæt på at knalde bolden op i målhjørnet efter godt samspil med netop indskiftede Martin Pusic.

Hvem FCM's modstandere bliver i Europa League-gruppespillet bliver afgjort fredag klokken 13.