Dansk Tour-debutant har kun Contador i tankerne

Skrevet af admin

03/07/2015

Mest læste i dag

Det er ikke kun, fordi temperaturen i Holland har sneget sig op på den gode side af 30 grader, at Michael Valgren er lidt svedig i håndfladerne inden Tour de France-debuten i Utrecht lørdag eftermiddag.

Den 23-årige thybo står foran udlevelsen af en drengedrøm, men samtidig er han helt bevidst om, at han har en del af ansvaret for, at Alberto Contador indfrier målsætningen og slutter øverst i det samlede regnskab efter tre ugers kørsel.

- Jeg skal levere varen, og det gør mig nervøs. Men så igen: Det er de samme ryttere, jeg har kørt imod hele året, så der er egentlig ikke noget at være nervøs over som sådan. Men det er jo Touren, siger Michael Valgren.

Som så mange andre har han altid haft Tour de France som et fikspunkt. Som det, det hele handler om.

- Noget af det første, man relaterer til som cykelrytter, er jo Tour de France. Alle ser det på tv om sommeren, og det gjorde jeg også selv, da jeg var mindre. Derfor er det en drengedrøm, der går i opfyldelse, forklarer Tour de France-debutanten.

Mange danskere er blevet ramt af Tour de France-feberen efter store sejre til Jesper Skibby, Bjarne Riis, Rolf Sørensen eller senest Nicki Sørensen.

Men som en ægte professionel har Valgren allerede slået enhver drøm om personlig hyldest og hæder ud af hovedet.

Det handler udelukkende om at være den perfekte hjælperytter for Alberto Contador. Præcis som Valgren var i sin grand tour-debut sidste år i Vuelta a Espana.

- Jeg har nok i at passe på ham. Jeg har slet ikke tænkt på andet.

- For mig kommer det formentlig 100 procent til at handle om at holde Alberto ude af problemer. På de første etaper er det nok Matteo Tosatto og mig, der skal arbejde mest. Men samtidig skal vi også holde os friske til holdløbet, hvor vi begge er gode.

- Alberto vil gerne undgå problemer, så vi kommer til at sidde meget fremme. Vi skal sørge for, at han undgår uheld, for det er hans frygt. Han ved jo, at han er stærk nok til at vinde, hvis han ikke vælter, siger Michael Valgren.

Og så handler det igen om sommerfugle i maven og svedige håndflader. For også en vandbærer er under pres i et langt etapeløb, hvor der er brug for alle kræfter.

- Man kan være dårligt kørende. Eller man kan forårsage et styrt. Når man bliver træt, kan man komme til at slingre lidt mere. Der er mange små detaljer, der kan gå galt, når kræfterne slipper op, forklarer Michael Valgren.

Tour de France begynder lørdag eftermiddag med en enkeltstart på 13,8 kilometer.

/ritzau/