DBU bifalder stramning: Børn beskyttes mod storklubber

Skrevet af admin

29/01/2015

Mest læste i dag

Børn mellem 10 og 12 år skal have bedre beskyttelse mod store fodboldklubbers fiskeri.

Det er ifølge Dansk Boldspil-Union (DBU) formålet med et nyt regelsæt fra det internationale fodboldbund (Fifa). Og de nye og strammere regler bliver bifaldet i DBU.

Reglerne sikrer, at spillere helt ned til 10-års alderen skal have tilladelse, når de skal have overført spillercertifikat fra et land til et andet.

Fodboldklubber skal ansøge Fifa om tilladelse til at lade spillere helt ned til 10 år flytte land. Hidtil har reglerne kun omfattet børn fra 12-18 år.

DBU’s bestyrelsesformand Jesper Møller hilser de nye regler velkomne.

- I DBU har vi fuldt fokus på at lade børn være børn så længe som muligt – og dermed undgå, at de bliver fanget i uhensigtsmæssige fiskerier.

- Derfor hilser vi de nye internationale regler velkommen, så vi sammen med Fifa kan styrke beskyttelsen af de helt unge spillere. Det er vigtigt for alle, at aftaler og transfers med børn sker efter ordentlige forhold, siger Jesper Møller i en pressemeddelelse.

Klubber har tidligere været forpligtet til at ansøge om overførelse af spillercertifikater for unge spillere mellem 12 og 18 år, der flyttede fra et land til et andet.

- Den aldersgrænse har Fifa nu valgt at nedsætte til 10 år, da Fifa ser en tendens til, at jagten på unge talenter starter tidligere. Formålet er at beskytte de unge spillere og sikre, at deres behov ikke tilsidesættes i forbindelse med et skifte til en udenlandsk klub, skriver DBU.

Det nye tiltag gør det mere besværligt for breddeklubber, som får tilgang af spillere mellem 10 og 18 år, som har boet og spillet fodbold i udlandet.

- Vi ved godt, at det er mere besværligt for vores klubber, men der må ikke være noget, der står over børnenes tarv, og denne skærpelse skal sikre nogle acceptable, internationale forhold, så de ikke bliver gidsler i et spil, siger formand for DBU’s breddeudvalg, Bent Clausen.

Han fortæller, at der er i Danmark typisk er 40-50 af sådanne sager årligt. Formanden understreger, at de behandles så hurtigt og fleksibelt som muligt.

/ritzau/