Dortmund bjærger vigtigt point i forårspremiere

31/01/2015

For Borussia Dortmund handler foråret kun om overlevelse, og den kriseramte storklub indledte lørdag aften missionen med en lille succes, da holdet klarede 0-0 i den svære udekamp mod topholdet Bayer Leverkusen.

Resultatet bringer ikke Jürgen Klopps tropper opad i bundesligatabellen, men kampen viste trods alt, at holdet er blevet mere solidt i vinterpausen.

Med Freiburgs sejr tidligere på lørdagen gik Dortmund-stjernerne ind til kampen på en sidsteplads med to point op til den rigtige side af nedrykningsstregen.

Måske var det kampens alvor, der gjorde, at Dortmund først og fremmest koncentrerede sig om at undgå huller i defensiven. Klopps mænd optrådte næsten ængsteligt i første halvleg, der udviklede sig til en ren stillingskrig.

Hjemmeholdet havde nemlig heller ikke mange overraskelser med ud til kampen, og derfor var Gonzalo Castros kæmpechance i det 39. minut den eneste gang, publikum i den udsolgte BayArena fik noget at gispe over.

Castro fik frit skud midt for mål, men Dortmund-forsvareren Mats Hummels kastede sig, så lang han var og reddede forsøget med hovedet.

Klopp havde sat prominente navne som Shinji Kagawa og Henrikh Mkhitaryan på bænken fra start for at satse på mere defensive typer, og gæsterne lykkedes langt hen ad vejen med deres forehavende.

Det var endda lige ved, at Dortmund var kommet i front lige efter pausen, da Ciro Immobile efter et væld af tilfældigheder pludselig var fri i højre side, men den målfattige italiener måtte se sit skud pareret af Bernd Leno i Leverkusen-målet.

Men ellers handlede det mest om at forsvare, og med rent mål i en forårspremiere på en af Bundesligaens sværeste udebaner kan Dortmund-spillerne med god ret sige, at de har skabt et fornuftigt fundament.

Foreløbig forbliver klubben dog på sidstepladsen med 16 point. Der er et point op til andre kriseramte storklubber, VfB Stuttgart, Hamburger Sport-Verein og Werder Bremen.