Dortmund topper Bundesligaen efter ny sejr

30/08/2015

Borussia Dortmund fortsætter den fine start under den nye træner Thomas Tuchel.

Storklubben vandt søndag eftermiddag for tredje gang ud af tre mulige i Bundesligaen, da Hertha Berlin blev besejret med 3-1 på Signal Iduna Park.

3-1-scoringen, som Adrian Ramos stod for i kampens overtid, betyder, at Dortmund passerer Bayern München i tabellen og topper ligaen med maksimumpoint og en målscore på 11-1.

Sejren over Hertha Berlin var aldrig for alvor i fare, men Dortmunds præstation var langt hen ad vejen på det jævne.

Holdet startede uvant afventende, men forsvarsklippen Mats Hummels brød dødvandet, da han bragte Dortmund foran på hovedstød efter 27 minutter.

Målet gav hjemmeholdet mere sikkerhed i spillet, og Hertha Berlin måtte slide hårdt i defensiven for at holde sig inde i kampen.

Dortmund tilspillede sig især efter pausen en række pæne målchancer, og seks minutter inde i anden halvleg fordoblede Pierre-Emerick Aubameyang føringen, da han satte foden på Mattias Ginters uselviske oplæg.

På det tidspunkt lignede Dortmund et hold på vej mod en komfortabel sejr, men gæsterne fra hovedstaden skabte spænding om udfaldet 12 minutter før tid, da Salomon Kalou reducerede i klar offsideposition.

Det var første gang, Dortmunds målmand Roman Bürki blev passeret i ligaen i denne sæson.

Men noget afsluttende pres fik Hertha aldrig etableret, og i stedet kunne Ramos sætte tingene på plads i tredje overtidsminut.