Effektive FC Midtjylland banker mestrene

23/11/2014

Superligaens førerhold FC Midtjylland spiller effektivt, kreativt og flot fodbold for tiden.

Søndag vandt midtjyderne hjemme på eget græs med 2-0 over de regerende danske mestre fra AaB.

Sylvester Igboun og Marcos Ureña scorede de to mål i første halvleg.

Med sejren holder FC Midtjylland fast i de 10 points forspring til Randers, som holdet også havde i Superligaen før weekendens spillerunde. AaB, som fik brudt en stime på tre sejre i træk i Superligaen, er nummer fem - 16 point efter FCM.

Midtjydernes træner Glen Riddersholm havde ellers været tvunget til fire ændringer i forhold til seneste spillerunde før landskampspausen.

Landsholdsspillerne Jakob Poulsen og Morten 'Duncan' Rasmussen var ude med skader, mens Patrick Banggaard og Petter Andersson havde karantæne.

Det var dog ikke til at se på topholdet, da de indledende minutter var overstået på græsset i MCH Arena.

AaB's Donny Gorter havde en beskeden chance efter 18 minutter, men derefter stod der FC Midtjylland på stort set alt.

Gode detaljer fik tilskuerne til at holde vejret efter 26 minutter. En fornem aflevering fra Kristoffer Olsson på langs af banen flåede AaB's forsvar op. Pione Sisto tog imod og efter et par korte træk sparkede han på mål, men AaB-målmand Nicolai Larsen sprang ud og leverede sin flotteste redning i kampen.

På det efterfølgende hjørnespark gik det galt i mestrenes ende.

Tim Sparv forlængede hjørnesparket til bageste stolpe, hvor Sylvester Igboun blot skulle sætte en fod på bolden og bringe FCM foran 1-0. Bolden var såmænd nok også gået ind uden Igbouns indblanding.

Costaricaneren Marcos Ureña stod for næste mulighed med et godt spark langt udefra. Den bold fik Nicolai Larsen fat i.

Fat i bolden fik han derimod ikke, da Tim Sparv sparkede hårdt en meter eller to udenfor straffesparksfeltet. Nicolai Larsen kunne ikke holdet bolden, og returbolden endte hos Marcos Ureña, som sparkede bolden i nettet. 2-0 til hjemmeholdet.

AaB havde en kort opblomstring i begyndelsen af anden halvleg, men derefter tog hjemmeholdet over igen og kørte sejren sikkert i land.

En ellers perfekt aften for FCM fik en lidt sur bismag til allersidst, da Rilwan Hassan blev vist ud. Han pådrog sig sit andet gule kort i kampen, da han efter dommerens vurdering forsøgte at filme sig til et straffespark.

Med 10 points forspring og kun tre spillerunder tilbage før julepausen, er FC Midtjylland nu sikker på at overvintre på den øverste plads i superligatabellen.