Enhedslisten om omstridt voldtægtssag: System er sexistisk

Der er en skæv behandling i lovgivningssystemet, når det kommer til voldtægtssager, mener Enhedslisten.

Udmeldingen falder efter den endelige afgørelse i en meget omdiskuteret voldtægtssag fra Herfølge, hvor tre mænd på 19 år mandag er kendt skyldige.

Østre Landsret mener ikke, at en 17-årig pige var i stand til at sige fra, da de tiltalte under en fest tilbage i 2014 forgreb sig på hende.

Da Retten i Roskilde tidligere på året behandlede sagen, blev de alle frifundet. Ifølge Enhedslisten beviser denne sag og "kommende sager", at der er tale om en skæv behandling.

- Der er nogle sexistiske tendenser i vores system, når det handler om overgreb begået mod kvinder. Både fordi der er så meget skyld og skam i det, hvor det er svært for rigtig mange at gå til politiet.

- Dem, der endelig gør, bliver mødt af et system, som i ikke lige så høj grad som andre forbrydelser tager vare på dem som ofre, men mistænkeliggør dem, siger politisk ordfører Pernille Skipper.

En af mændene idømmes seks måneders fængsel for forsøg på voldtægt.

Hans to kammerater straffes begge med otte måneders fængsel for på skift at have haft oralsex med pigen, mens den ene havde fuldbyrdet samleje med hende.

/ritzau/

Dagens Gossip