Fagforbund: Voldtægtsmænd må ikke anbringes på bosteder

Det skal ikke være muligt at bo dør om dør med en dømt voldtægtsmand, hvis man bor på en socialpsykiatrisk institution.

Formanden for FOA, Dennis Kristensen, efterlyser, at voldtægter af psykisk syge mænd og kvinder begået af andre beboere bliver taget seriøst og bliver anmeldt.

Politinotater afslører nemlig ifølge Fagbladet FOA, at der har været flere anmeldelser af voldtægter af psykisk syge på tre af de kommunale bosteder.

- Det er med til at skabe en helt uholdbar situation, hvis man kan sidde som beboer på en institution og foretage en voldtægt af en af de andre beboere, uden at det rigtig har nogen konsekvenser, siger Dennis Kristensen.

På bostedet Lindegården har personalet siden 2014 anmeldt mindst seks voldtægter af psykisk syge mænd og kvinder begået af andre beboere.

På Ringbo er der registreret otte anmeldelser siden 2009, og på Saxenhøj er der registreret to voldtægtsanmeldelser siden 2014.

På alle tre bosteder er medarbejdere blevet dræbt inden for de seneste år.

Ifølge Fagbladet FOA har nuværende og tidligere medarbejdere på Ringbo og Lindegården mistanke om, at der bliver begået flere voldtægter, end politirapporterne viser.

- Når der bliver anmeldt sager, skal vi sørge for, at de kommer frem i lyset og ikke bliver gemt væk i mørket. Ellers risikerer man, at nogle voldtager gentagne gange og slipper godt fra det, siger FOA-formanden.

/ritzau/

Dagens Underholdning