FAKTA: Den danske deltagelse i FN's Generalforsamling

Skrevet af admin

21/09/2014

Mest læste i dag

Hvert år i september samles højtstående repræsentanter fra FN-landenes regeringer i New York til FN's Generalforsamling for at diskutere de store globale udfordringer som klimaforandringer, ekstremisme og klodens stigende befolkningstal.

Mandag den 22. september begynder samlingens møder på topniveau blandt landenes stats- og regeringschefer og ministre fra regeringerne.

Se her, hvem der deltager fra dansk side, og læs om noget af det, de skal i New York.

* Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S)

Statsministeren skal holde det danske oplæg til den store generelle debat, som begynder onsdag 24. september og slutter 30. september.

* Udenrigsminister Martin Lidegaard (R)

Udenrigsministeren er i New York fra søndag, hvor han skal deltage i en konference om klimaforandringer. Tirsdag skal han sammen med sin kollega fra Mali være vært for en konference om forebyggelsen af ekstremisme.

* Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S)

Ministeren lancerer en fond, som skal fremme kvinders sundhed og rettigheder, sammen med kronprinsesse Mary. Tirsdag deltager han i et møde om situationen i Syrien og nabolandene. Torsdag skal han til et møde om ebola-krisen i Vestafrika.

* Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (RV)

Ministeren deltager mandag i åbningen af Danish Cleantech Hubs "House of Green" i Brooklyn. Det er et interaktivt showroom, som skal vise bæredygtige, grønne løsninger. Også kronprinsen, Københavns overborgmester, Frank Jensen, og Dansk Industris direktør, Karsten Dybvad, deltager.

Tirsdag deltager han i FN-generalsekretær Ban Ki-Moons klimatopmøde.

* Grønlands Landsstyreformand, Aleqa Hammond

Landsstyreformanden skal sammen med udenrigsministeren holde et indlæg om det grønlandske selvstyre på en konference om oprindelige folkefærd, som begynder mandag.

* Færøernes Lagmand, Kaj Leo Johannesen, vil også deltage. Det har søndag ikke været muligt at få et program for hans besøg.

Kilde: Udenrigsministeriet, Klima-, energi og bygningsministeriet og FN's hjemmeside www.un.org

/ritzau/