FAKTA: DF'ere om asyl, pensionsalder og topskat

Dansk Folkeparti samles i disse dage til partiets årlige sommergruppemøde.

I den anledning har Ritzau spurgt i alt 350 lokalformænd, byrådsmedlemmer og regionsrådsmedlemmer fra DF om deres holdninger på flere politiske områder.

97 personer har svaret. Det svarer til 28 procent af de adspurgte. Dermed er rundspørgen ikke repræsentativ, men den giver et indtryk af stemningen i baglandet.

Læs her, hvad DF-medlemmerne - forud for et hektisk politisk efterår - mener om blandt andet skattelettelser, asylstop, pensionsalderen og politisk samarbejde over midten:

* Mener du, at man bør sætte topskatten ned, sådan som andre borgerlige partier ønsker?

* Ja: 13 procent

* Nej: 79 procent

* Ved ikke: 8 procent

* Statsminister Lars Løkke Rasmussen har udtalt, at han ønsker at lette skatten for de lavestlønnede. Skal Dansk Folkeparti stemme for at lette skatten i bunden i efterårets forhandlinger?

* Ja: 84 procent

* Nej: 6 procent

* Ved ikke: 10 procent

* Det er meningen, at folkepensionsalderen skal hæves til 68 år gældende fra 2030. Det har været på tale at fremrykke dette indgreb til 2025. Synes du, det vil være rimeligt at hæve pensionsalderen tidligere?

* Ja: 11 procent

* Nej: 80 procent

* Ved ikke: 10 procent

* Bør skattestoppet for ejendomsværdiskatten forlænges frem til 2025?

* Ja: 74 procent

* Nej: 8 procent

* Ved ikke: 18 procent

* Støtter du kontanthjælpsloftet, som sætter en maksimal grænse for, hvor mange penge, man kan få i ydelser som supplement til kontanthjælpen?

* Ja: 88 procent

* Nej: 8 procent

* Ved ikke: 4 procent

* Søren Espersen har efterlyst et totalt stop for indvandring fra muslimske lande i en periode på fire-seks år. Er du enig i forslaget?

* Ja: 95 procent

* Nej: 0 procent

* Ved ikke: 5 procent

* Søren Krarup sagde for nylig i et interview med Jyllands-Posten, at statsminister Lars Løkke Rasmussen "mangler viljen til at forsvare Danmark mod en islamisk indvandring, der truer vores fremtid". Er du enig?

* Ja: 88 procent

* Nej: 3 procent

* Ved ikke: 9 procent

* Søren Krarup siger, at han har større tillid til, at S-toppen med Mette Frederiksen og gruppeformand Henrik Sass Larsen i spidsen kan gennemføre DF's politik frem for Venstre med Lars Løkke Rasmussen i spidsen. Er du enig?

* Ja: 37 procent

* Nej: 32 procent

* Ved ikke: 31 procent

* Bør Danmark efter din mening træde ud af FN’s flygtningekonvention og EU’s menneskerettighedskonvention?

* Ja: 83 procent

* Nej: 8 procent

* Ved ikke: 10 procent

* Bør Dansk Folkeparti stille et mistillidsvotum og dermed vælte regeringen, hvis Lars Løkke Rasmussen i efterårets forhandlinger afviser at gå med til et stop for asylansøgere?

* Ja: 60 procent

* Nej: 17 procent

* Ved ikke: 23 procent

* Vil du overveje at skifte parti til eksempelvis Nye Borgerlige, hvis ikke Dansk Folkeparti enten får et asylstop eller stiller et mistillidsvotum til regeringen?

* Ja: 6 procent

* Nej: 85 procent

* Ved ikke: 9 procent

/ritzau/

Dagens Gossip