FCK kører FCN over i overbevisende CL-optakt

30/07/2016

FC København fik lørdag en perfekt optakt til onsdagens returkamp i kvalifikationen til Champions League hjemme mod rumænske Astra Giurgiu.

I Telia Parken buldrede FCK videre i Superligaen med en 4-0-sejr over chanceløse FC Nordsjælland.

Med den klare sejr har FCK fortsat maksimumpoint i Alka Superligaen, og sammenholdt med deres samlede målscore på 11-0 er det klubbens bedste sæsonstart efter tre runder nogensinde.

Det forsvarende mesterhold topper da også tabellen med ni point efter det suveræne ridt i juli, men både Brøndby og AGF kan dog komme op på samme antal point, hvis de to hold vinder deres kampe i tredje runde søndag.

Ståle Solbakken havde skiftet ud på seks pladser i forhold til 1-1-kampen mod Astra i ugens løb, men det var svært at se, at spillere som Tom Høgli, Kasper Kusk, Mikael Antonsson og Jan Gregus spillede deres første ligakamp fra start i denne sæson.

Sommerindkøbet Andrija Pavlovic scorede efter 20 minutter sit første ligamål for FCK, da han modtog en aflevering fra anfører Thomas Delaney og sparkede bolden i nettet efter en flot vending i feltet.

Senere i første halvleg øgede formstærke Rasmus Falk flot til 2-0 efter bandespil med Tom Høgli.

I anden halvleg strålede Falk igen, da han med en knivskarp pasning fandt Kasper Kusk, der øgede føringen til 3-0.

Med 20 minutter igen af opgøret lukkede Kusk kampen til slutresultatet med sin anden scoring, og der var i opgørets slutfase plads til at udskifte og spare profiler som Federico Santander, Falk og Delaney.

FC København møder onsdag rumænske Astra Giurgiu i tredje kvalifikationsrunde til gruppespillet i Champions League.

Det første opgør i Rumænien endte 1-1. Hvis FC København vinder samlet, så venter to playoffkampe om at nå med i gruppespillet i turneringen.