FCK slår Viborg på kontroversielt mål

04/10/2015

På et kontroversielt mål sikrede FC København sig søndag den fjerde hjemmesejr i træk i Alka Superligaen, da Viborg blev slået 1-0.

Youssuf Toutouh sørgede for favoritsejren med en scoring efter pausen, men Viborg-spillerne forstod ikke helt, hvorfor målet fik lov til at tælle.

Scoringen faldt nemlig efter et frispark, hvor bolden ikke nåede ikke at ligge helt stille, før FCK-anfører Thomas Delaney sparkede den frem i Viborg-feltet, hvor Andreas Cornelius lagde op til Toutouhs sejrsmål.

Viborg-træner Johnny Mølby rasede på sidelinjen over den kontroversielle situation omkring frisparket, men dommer Kenn Hansen lod målet tælle.

Frem til føringsmålet havde FCK haft svært ved at skabe de helt store chancer mod oprykkerne.

Først midtvejs i første halvleg kom tilskuerne op af stolene, da Thomas Delaney med et hovedstød i forbindelse med et hjørnespark tvang Viborg-målmand Peter Friis til en super redning på stregen.

Kort før pausen var Nicolai Jørgensen tæt på, da han og Delaney for en sjælden gangs skyld spillede Viborg-forsvarerne rundtossede, men i fri position måtte Jørgensen se Friis redde sit skudforsøg, der havde retning mod forreste stolpe.

Viborg lurede længe på den tilfældighed, der kunne bane vejen for en overraskelse.

Den rutinerede kantspiller Jonas Kamper havde et godt skudforsøg midtvejs i første halvleg, men det gik dog forbi mål.

Umiddelbart før pausen fik kroatiske Ante Rukavina en gigantisk chance på en friløber, men i stedet for at skyde på mål, så ramte angriberen bolden med sit støtteben, så den trillede hen til FCK-keeper Stephan Andersen.

Kampen åbnede sig op efter FCK's kontroversielle 1-0-scoring, og det lykkedes hjemmeholdet at producere en hel del chancer.

Blandt andre var Mathias "Zanka" Jørgensen tæt på at heade værterne yderligere foran. Også Nicolai Jørgensen havde et nærgående forsøg i slutfasen.

Med sejren rykker FCK op på siden af ligaens førerhold fra FC Midtjylland, der senere søndag møder AGF. Både FCK og FCM har 21 point.

Oprykkerne fra Viborg ligger tredjesidst med 11 point.