FCM fortsætter opturen med hjemmesejr over AGF

05/10/2015

Det er gode tider i FC Midtjylland, hvor de danske mestre søndag aften igen demonstrerede en flot evne til at balancere mellem opgaverne i Europa og i den hjemlige Alka Superliga.

Tre dage efter udebanetriumfen over Club Brugge blev AGF uden de store sværdslag slået med 2-0 på MCH Arena, hvor FCM-træner Jess Thorup endda lod profilerne Morten "Duncan" Rasmussen og Pione Sisto varme bænken langt hen i kampen.

Efter en jævnbyrdig indledning kom FC Midtjylland foran efter en halv times spil, hvor holdet på ny viste sin evne til at udnytte dødbolde.

Bolden blev lagt ind foran mål, hvor AGF-keeper Steffen Rasmussen kom skævt ud, og så kunne midtjydernes østrigske kantspiller Daniel Royer uden problemer sende kuglen i det forladte mål.

Målet kom tilsyneladende som et hårdt slag for gæsterne, der resultatmæssigt er inde i en sløj periode.

Efter pausen burde aarhusianerne have jagtet en udligning, men havde skuffende lidt at byde på, og midtjydernes solide bagkæde blev kun sjældent udfordret.

Efter en times spil satte Thorup angrebsreserven Marcos Ureña på banen, og den costaricanske hurtigløber havde blot været i aktion i fire minutter, da han øgede til 2-0.

På ny var det med AGF-øjne en ganske unødvendig scoring, da forsvaret ikke fik ekspederet en dyb stikning af vejen, og så kunne Ureña runde Steffen Rasmussen og fordoble føringen.

Med nederlaget er AGF nu uden sejr i otte kampe, men har som bekendt fået tilkendt tre point på skrivebordet for kampen mod Hobro, der benyttede en ulovlig spiller.

FC Midtjylland går ind til landskamppausen med et forspring på tre point til FC København i toppen af tabellen.