Filippinsk udenrigsminister vil holde landet i FN

Selv om Filippinerne føler sig chikaneret af verdensorganisationen FN, så vil landet fortsat være en del af det internationale samarbejde, siger landets udenrigsminister.

Udenrigsministeren Perfecto Yassays udsagn kommer, dagen efter at Filippinernes præsident, Rodrigo Duterte, har truet med at forlade FN, fordi FN har kritiseret landet for dets hårde kurs mod narkokriminelle.

Onsdag sagde præsident Duterte, at han i stedet for at deltage i FN-samarbejdet kunne tænke sig at danne sin egen organisation sammen med Kina og andre lande.

Men den udtalelse var "en udtalelse der udtrykte skuffelse og frustration", siger landets udenrigsminister, der samtidig understreger, at landet vil blive i FN.

- Vi forpligter os til FN til trods talrige frustrationer over verdensorganisationen, siger Perfecto Yassa.

Den filippinske præsident, der blandt andet er berygtet for sine skarpe udfald mod politiske modstandere, vandt det filippinske valg ved at love krig mod narkokriminaliteten.

Blandt andet sagde han under valgkampen, at han ikke ville stå tilbage for at dræbe i krigen mod de kriminelle.

Siden han blev indsat i embedet, er over 1500 mennesker blevet dræbt, og den hårdhændede fremfærd er blevet stærkt kritiseret af både menneskerettighedsgrupper og FN.

FN's særlige rapportør for menneskerettigheder, Agnes Callamard, har blandt andet ønsket at besøge Filippinerne for at undersøge politiets arbejde, men hun er ikke velkommen, siger en talsmand for Duterte, Ernesto Abella.

Tidligere i denne uge oplyste Filippinernes nationale politichef under en høring i nationalforsamlingen i Manila, at politiet har dræbt 665 formodede narkotikaforbrydere, og at yderligere 889 andre er dræbt af private borgerværnsgrupper.

/ritzau/

Dagens Gossip