Finner sender FC København ud i europæisk mørke

28/11/2014

FC København har udspillet sin chance for at avancere i denne sæsons udgave af Europa League.

Det står klart efter torsdagens skuffende nederlag på 1-2 ude til finske HJK Helsinki.

FCK er blot noteret for fire point for fem kampe i gruppe B og kan ikke længere nå Club Brugge og Torino på de to øverste pladser. De to sidstnævnte spillede 0-0 i Italien torsdag.

FC København spillede en elendig første halvleg, men løftede niveauet betragteligt efter pausen, hvor holdet vadede i chancer, og udlignede kort før tid, men alligevel tabte på et finsk mål i sidste minut.

Fra start havde manager Ståle Solbakken valgt at placere den dobbelte målscorer fra kampen mod finnerne i København, Nicolai Jørgensen, på bænken. Formentlig som en konsekvens af, at kampen i Helsinki blev spillet på kunstgræs.

Banen var ikke i imponerende forfatning, og bolden var svær at kontrollere. Den hoppede og dansede på det svære underlag.

Bekendt med banen håndterede finnerne forholdene bedst fra start. Det gav resultat, kort inden den første halve time var rundet.

Mika Väyrynen snød FCK's Steve De Ridder med en skudfinte og bragte sig på skudhold. Stephan Andersen afværgede skuddet, men riposten dumpede ned foran Gideon Baah, der hamrede den finske føring ind.

Danskerne havde en del boldbesiddelse, men det lykkedes ikke at kreere en eneste stor chance inden pausen. Et mislykket hovedstød af Per Nilsson på Pierre Bengtsson ellers perfekte oplæg var det bedste forsøg.

Det fik Solbakken til at reagere fra anden halvlegs resultat. Nordmanden sendte Nicolai Jørgensen på banen i stedet for den anonyme svensker Alex Kacaniklic.

Det satte mere gang i de københavnske angreb. Oftest var det den kommende Mainz-spiller Pierre Bengtsson, der brød igennem på venstrekanten og orkestrerede farlige situationer. Men inde foran mål manglede Andreas Cornelius ofte lige det sidste for at nå frem til afleveringerne.

Bengtsson var naturligvis også manden bag afleveringen, der gav en gigantisk hovedstødschance til Per Nilsson efter godt en time. Midterforsvareren headede lige på den finske målmand Antonio Doblas, der afværgede med en refleksredning.

I denne periode pressede FCK intenst, og finnerne forpagtede al heldet for at afvise scoring. Særligt syv minutter før tid, da Cornelius misbrugte en kæmpe chance lige foran mål.

Siden headede han på overliggeren, inden Per Nilsson i det 90. minut skabte forløsning med sin udligning.

Men glæden var kort. I overtiden scorede HJK sejrsmålet ved Macoumba Kandji i overtiden og sendte FCK ud af turneringen.