Nu lukkes grænserne: Flere lander frygter ebola

Skrevet af admin

22/08/2014

Mest læste i dag

Flere afrikanske lande har besluttet sig for at lukke grænserne for rejsende fra Guinea, Sierra Leone og Liberia, der er plaget af et voldsomt udbrud af den dødbringende ebolavirus.

Senest har Sydafrika og Senegal torsdag indført indrejseforbud af frygt for, at virussen skal sprede sig.

I Sydafrika gælder forbuddet for alle rejsende fra de tre lande, som ikke er sydafrikanske statsborgere. Hvis sydafrikanere har rejst i de pågældende lande og vender hjem, vil de blive udsat for et omfattende sundhedstjek, skriver BBC.

Samtidig har Sydafrika forbudt alle ikke-nødvendige rejser til de ramte lande i Vestafrika.

Senegal har for anden gang inden for få måneder lukket sin grænse til Guinea grundet frygt for ebolaudbruddet.

- Senegal har besluttet sig for endnu en gang at lukke sine grænser til Guinea, oplyser landets indenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet AFP.

De lukkede grænser i Senegal vil også gælde for fly og skibe fra Sierra Leone og Liberia.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har ellers tidligere sagt, at det ikke er nødvendigt for andre lande at forhindre tilrejsende fra Sierra Leone, Liberia og Guinea.

WHO har planer om at mødes i begyndelsen af september for at diskutere potentielle behandlingsformer og vacciner imod ebola, som der endnu ikke findes en kendt kur imod. Dødsraten for de smittede er op imod 90 procent.

Flere end 100 medicinske og etiske eksperter skal mødes 4. og 5. september i WHO-hovedkvarteret i Geneve.

- Mødet er blevet indkaldt for at indsamle viden om de mest lovende eksperimentelle behandlinger og vacciner og deres rolle i at dæmme op for udbruddet af ebola i Vestafrika, skriver WHO på sin hjemmeside.

I forvejen har WHO godkendt brugen af midlet Zmapp til de smittede. Den eksperimentelle medicin har tilsyneladende hjulpet to amerikanere.

Udbruddet, der er det værste af sin art nogensinde, har dræbt 1350 personer ud af 2473 registrerede sager fra de fire lande Guinea, Liberia, Sierra Leone og Nigeria ifølge de seneste tal.

/ritzau/