Forening efterlyser flere sengepladser i psykiatrien

Det er afgørende, at der bliver rettet op på de mange problemer, som medarbejdere, beboere og pårørende oplever på landets bosteder.

Det kræver en særlig indsats for de sygeste psykiatriske patienter, siger Knud Kristensen, som er formanden for Sind, der er en foreningen for pårørende og sindslidende.

Han ser positivt på, at regeringen har bebudet, at den vil afsætte et "trecifret millionbeløb" over fire år til at oprette en ny type institution i psykiatrien til borgere med særligt svære problemer.

- Vi vil gerne have flere sengepladser i psykiatrien, men hvis man foretrækker at kalde det en mellemform, så er det ikke det, der skal skille os ad. Vi er mere interesseret i indhold, siger Knud Kristensen.

- En mellemform skal kunne tage sig af de allermest syge og kunne håndtere de sygdomme og det misbrug, som mange af dem desværre har samtidig, siger han.

Det trecifrede millionbeløb skal tages fra midlerne i satspuljen, og Knud Kristensen ser frem til at finde ud af, hvor stort beløbet bliver i sidste ende.

- Hvis et "trecifret millionbeløb" betyder 100 millioner er det ikke nok, men hvis det betyder 999 millioner, ser det bedre ud, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip