Frankrig leger sig let i VM-semifinalen

28/01/2015

Frankrig er klar til semifinalen ved VM i håndbold efter en let sejr over Slovenien i kvartfinalen onsdag aften.

Frankrig vandt 32-23 efter en føring på 18-10 ved pausen.

Kvartfinalen var ikke mange minutter gammel, før håndboldfans i hallen var klar over, at Frankrig nærmest med statsgaranti ville spille sig i semifinalen.

Alligevel hjalp fransk hovmod slovenerne tilbage i kampen, og med 10 minutter tilbage var den franske føring skrumpet til kun fire mål, 24-20. Men hovmodet sluttede der.

Franskmændene havde sat sig på kampen fra start. Blandt andet var målmand Thierry Omeyer i en klasse helt for sig selv.

Med en redningsprocent på 86 havde han en stor andel i, at Frankrig efter 10 minutter førte 6-1 over slovenerne. Slovenien skabte mulighederne, men spillerne misbrugte forsøgene på Omeyer.

I den anden ende af banen havde slovenernes målmand Primoz Prost en beskeden redningsprocent på otte. Han blev også pillet ud, da franskmændene bragte sig foran 13-5.

Kort efter pausen var den franske føring udbygget til 10 mål, 20-10, og derefter var det klart, at de blåklædte håndboldstjerner begyndte at tænke længere frem i turneringen og slækkede på koncentrationen.