Frans Nielsen scorer hattrick i én periode i sejr

26/10/2014

Den danske ishockeyspiller Frans Nielsen blev lørdag aften amerikansk tid den helt store helt for New York Islanders, da han med hele tre mål i tredje periode førte sit hold til en sejr på udebane over Dallas Stars.

New York Islanders vandt kampen med 7-5 foran 15.208 tilskuere.

Frans Nielsen, der kun har scoret ét mål i New York Islanders første syv kampe, scorede både til 5-4 og 6-4, og han fuldendte sit hattrick ved at skyde pucken i et tomt mål til 7-5 med en tiendedel af et sekund tilbage af kampen.

- Jeg kunne ikke fejre hattricket lige med det samme, da jeg ikke var sikker på, om målet talte. Men det er en ret fed følelse, siger Nielsen til nhl.com, der efter kampen udnævnte ham til kampens bedste spiller.

Det er første gang i Nielsens otte sæsoner i New York-klubben, at han laver hattrick.

Med sejren fører New York Islanders nu Pacific Division. Efter otte kampe er det blevet til seks sejre. Det er den bedste start for klubben siden 2001-02-sæsonen.

- Vi ved, at vi er et godt hold, og vi arbejder hårdt. Vi havde et mål om at komme godt fra start i sæsonen, og det har vi opfyldt, siger Frans Nielsen.

Montrealspilleren Lars Eller føjede en ekstra dimension til den danske succes. Montreal Canadiens besejrede hjemme New York Rangers med 3-1, og det var Eller, som i anden periodes eneste scoring, bragte canadierne på sejrskurs med sin scoring til 2-1.

Tæt under mål prikkede Lars Eller pucken ind bag Rangers' svenske supermålmand Henrik Lundqvist.

Scoringen var Ellers første i denne sæson.

Hjemme i Phoenix-forstaden Glendale kunne Lars Ellers barndomskammerat Mikkel Bødker også juble over en sejr. Arizona Coyotes vandt 2-1 over Florida. Svenskeren Oliver Ekmann-Larsson scorede sejrsmålet efter godt og vel to minutters overtid.

Mikkel Bødker blev ikke noteret for point, men fik massivt med spilletid. Kun to holdkammerater var mere på isen end danskeren.