Frederik Sørensen og Köln smadrer Schalkes flotte stime

04/10/2015

Schalke 04 og Pierre-Emile Højbjerg må gå til landskamppause med en ordentlig nedtur i erindringen.

Efter fire sejre på stribe i Bundesligaen blev Schalke søndag eftermiddag dukket med hele 3-0 hjemme mod Köln, som havde Frederik Sørensen med i midterforsvaret i hele kampen.

Schalke havde bolden mest, men havde det svært mod de defensivt indstillede gæster, som så ud til at være blevet forberedt perfekt på opgaven.

Köln-spillerne satsede tungt på hurtige kontrastød og var på den måde farligere end hjemmeholdet, som kun sjældent fik sat angrebsduoen Klaas-Jan Huntelaar og Franco di Santo i scene.

Umiddelbart før pausen bragte gæsterne sig foran ved Anthony Modeste, og så var der lagt op til en anden halvleg efter præcis samme opskrift.

Opildnet af publikum på den som altid fyldte Veltins-Arena forsøgte Schalke at slå tilbage, men Sørensen og holdkammeraterne forsvarede sig klogt.

Med 12 minutter igen kom Pierre-Emile Højbjerg på banen i endnu et forsøg på at forhindre nedturen, men det blev det ikke bedre af.

Tværtimod - da Schalke kastede alt frem, fik Köln yderligere plads til kontrastødene, og i løbet af få minutter øgede Yannick Gerhardt og Simon Zoller til 2-0 og 3-0.

Dermed var der ikke mere at spille om. Schalke forpassede muligheden for at trække forbi ærkerivalen Dortmund på andenpladsen i tabellen. Köln rykker med sejren op som nummer fem.