Frisparksperle giver Hobro point mod Esbjerg

20/09/2014

Hobro er fortsat ubesejret siden anden spillerunde i Superligaen, efter at holdet hjemme på DS Arena fik 1-1 mod Esbjerg lørdag eftermiddag.

Det var midtbaneprofilen Martin Thomsen, der med et fornemt frisparksmål kort efter pausen sørgede for det ene point i en jævnbyrdig kamp mellem to hold, der skiftedes til at have overtaget.

Hobro var ellers grundigt på hælene i kampens første halve time mod et Esbjerg-hold, der kom med fornyet selvtillid efter sejren over FC Vestsjælland i mandags.

Det var da også helt logisk, at topscorer Martin Pusic kunne bringe gæsterne foran efter et kvarters tid, da han elegant drejede bolden over i fjerneste side af målet fra kanten af straffesparksfeltet.

Da lignede det Hobros blot andet nederlag efter oprykningen, fordi oprykkerne var trængt uvant langt tilbage på banen og i det hele taget virkede lidt påvirkede af Esbjergs flyvende start.

Men det nordjyske overraskelseshold kæmpede sig imponerende tilbage i kampen.

Træner Jonas Dal fik skubbet sit hold nogle meter længere frem på banen, og dermed blev esbjergenserne pludselig sat under pres og fik slet ikke den samme tid til at sætte angrebene op.

Det gav en helt anderledes fysisk kamp, og det var bestemt ingen ulempe for hjemmeholdet.

Hobro havde allerede truet flere gange inden Thomsens udligning, og holdet var flere gange tæt på at lave et sejrsmål.

Det så bestemt ud til, at angriberen Emil Berggreen havde en sag, da han 20 minutter før tid appellerede for straffespark efter at være blevet nedlagt af Esbjergs Daniel Stenderup, og det brændte på foran vestjydernes mål i slutfasen.

Og så var det alligevel ved at gå galt oprykkerne, som kunne takke en pragtredning af målmand Jesper Rask for, at Mick van Buren ikke headede Esbjerg på 2-1 tre minutter før tid.

Hobro er med resultatet fortsat på tredjepladsen - nu med 15 point - mens Esbjerg har samlet syv point på ottendepladsen.