Gerard Piqué pander Barcelona til pligtsejr

18/09/2014

Cypriotiske Apoel udraderede AaB med 4-0 i den afgørende kvalifikationskamp mellem de to mandskaber, da der blev spillet om billetter til Champions League-gruppespillet.

Onsdag aften var en anderledes svær opgave for cyprioterne, der var på besøg i Barcelona til mødet med Lionel Messi, Neymar og alle de andre superstjerner i den spanske storklub i første runde af gruppespillet.

FC Barcelona havde bolden det meste af tiden, de største chancer og vandt helt fortjent, men der var spænding til det sidste i kampen, der endte 1-0 til Barcelona.

Matchvinder blev Gerard Piqué, der satte panden på et Messi-frispark efter 28 minutter.

Barcelona burde kunne vinde større over gruppens formodet svageste mandskab, men skarpheden manglende.

Lionel Messi var godt nok tæt på scoring direkte på frispark efter 11 minutter, og Barcelona havde da også bolden i nettet efter 68 minutter, men målet blev korrekt annulleret for offside på Munir El Haddadi.

Selv om Barcelona var bedst og havde bolden mest, så lurede faren for et dumt pointtab lige så længe, som der kun stod 1-0 på tavlen.

Cyprioterne kom markant tættere på i slutfasen, hvor de i flere omgange var tæt på at tilspille sig store chancer.

Og i overtiden var det uhyre tæt på at gå galt for Barcelona, men keeper Marc-André ter Stegen sørgede med en god redning for, at de tre point blev i Barcelona.

Med sejren fører Barcelona gruppe F efter første spilledag, idet Ajax og Paris Saint-Germain spillede 1-1 i gruppens anden kamp.