Hamilton udnytter Rosbergs uheld og fører VM-serien

21/09/2014

VM-titlen i Formel 1 havner i år hos Mercedes, det er der ingen tvivl om.

Til gengæld er det et helt åbent spørgsmålet, om det bliver Lewis Hamilton eller holdkammeraten Nico Rosberg, der skal krones som verdensmester efter sæsonens sidste løb i Abu Dhabi 23. november.

Rosberg har ført det meste af sæsonen, men han udgik søndag i Singapore på grund af store tekniske problemer, og det udnyttede Hamilton, der vandt løbet og overtager den samlede føring i VM-serien med 241 point, tre point foran Rosberg.

Dramaet omkring Rosberg udspillede sig især i minutterne op til løbet, der blev kørt som aftenløb i Singapore med temperaturer på omkring 30 grader.

Tyskeren havde så store problemer med teknikken, at han ikke kom af sted på opvarmningsomgangen. Han måtte skubbes i pit og starte herfra - sidst af alle biler. Det på trods af, at han flere gange i minutterne op til starten skiftede rat.

Rosberg kunne tilsyneladende kun se, hvilket gear han kørte i, men ikke se, hvor hurtigt han kørte. Og med nye regler var der begrænsninger for, hvad og hvor meget teamet måtte fortælle Rosberg i radioen.

Han kom på banen, men var tydeligt generet af de tekniske problemer, og da han kørte i pit en fjerdedel inde i løbet, kunne han ikke få bilen i gang igen og opgav at fortsætte.

Dermed var vejen banet for holdkammeraten Lewis Hamilton.

Han startede løbet forrest, og med Rosberg ude var der ingen, der på fart kunne true den britiske Mercedes-kører.

Men Hamilton var nødt til at køre i pit med under 10 omgange igen, hvorfor Hamilton kom ud bag Sebastian Vettel. I løbet af ingen tid var Hamilton dog forbi igen og i front, og derfra kørte han sikkert sejren og de 25 point hjem foran Sebastian Vettel og Daniel Ricciardo - begge fra Red Bull.

For McLaren-danskeren Kevin Magnussen blev løbet en blandet fornøjelse. Han startede som nier, vandt et par placeringer i starten, men satte senere på første omgang den gode start over styr i et sving og faldt ned som nier igen.

Herefter gik det lidt op og lidt ned for Magnussen, han var kort før slut nede som 13'er, men flere konkurrenter fik problemer, og Magnussen klemte sig akkurat i mål som 10'er, hvilket udløser et enkelt VM-point.

Magnussen startede løbet foran holdkammeraten Jenson Button, der længe lå til en flot placering og en del VM-point, men få omgange før afslutningen blev Button ramt af elektroniske problemer og udgik.

Magnussen har nu 39 point i VM-regnskabet, Button har 72.

Der resterer frem grandprixer i år, næste løb køres i Japan om 14 dage.