Hareide: Bendtner får svært ved at nå landsholdet i 2016

Hvis angriberen Nicklas Bendtner skal gøre sig forhåbninger om at spille på det danske landshold i 2016, skal han snart finde en ny klub og komme tilbage i fodboldform.

Det siger landstræner Åge Hareide, der tirsdag udtog truppen til de forestående landskampe mod Liechtenstein og Armenien 31. august og 4. september. Samme toner lyder omkring venstrebacken Nicolai Boilesen.

- Jeg har ikke brugt så meget tid på dem. I begyndelsen brugte jeg lidt energi på dem, men så længe de ikke spiller, er de fuldstændig uden for min radar.

- Jeg har haft dem begge inde til træningslejr (forud for landskampene i juni, red.) i håb om at få dem i gang, for de er begge dygtige spillere, men så længe de ikke er i en klub, så kan jeg ikke bruge energi på dem, siger Åge Hareide.

Spørgsmål: Har du afskrevet dem hele efteråret?

- De må jo komme i gang nu, og de må vise noget meget, meget hurtigt, hvis de skal blive aktuelle til landsholdet, siger nordmanden.

I begyndelsen af oktober spiller Danmark to nøglekampe i VM-kvalifikationen mod Polen og Montenegro, mens der venter en kvalifikationskamp mod Kasakhstan i november.

Hareide hæfter sig ved, at selv om spillerne måtte finde en ny klub, tager det fortsat tid at komme op i den form, som det kræver for at kunne spille på landsholdet

- Det er meget individuelt, hvor hurtigt man kommer i landsholdsform. Men det er for eksempel rigtig længe siden, at Boilesen har spillet fodbold, og for Nicklas Bendtner er det også et stykke tid siden.

- Det er klart, at man skal have nogle minutter for at komme i kampform. En ting er, at man kan gå en tur i parken, men skal også kunne løbe en tur.

- Grundformen og kampformen skal på plads. Det tager tid. Så oppe i mit hoved nu ser jeg bare bort fra dem, siger Åge Hareide.

Nicklas Bendtner spillede senest en landskamp i november sidste år. Han har været klubløs, siden han fik kontrakten i Wolfsburg ophævet i april.

Boilesens seneste landskamp daterer sig til marts 2015. Også han er klubløs.

/ritzau/

Dagens Underholdning