Horsens og Sønderjyske deler i varm superligakamp

24/07/2016

Søndag middag skulle AC Horsens spille deres første hjemmekamp på Casa Arena Horsens efter deres tilbagekomst til Alka Superligaen.

På et solbeskinnet stadion så 2653 tilskuere Horsens og Sønderjyske kæmpe sig til 1-1.

Bubacarr Sanneh scorede for Horsens, mens Marc Dal Hende udlignede for Sønderjyske. Begge mål faldt før pausen.

I første runde fik Horsens 1-1 med hjem fra Aalborg, mens dagens gæster fra Sønderjyske ikke fik den bedste start på sæsonen, da sidste sæsons sølvvindere indledte med et 1-2-nederlag til AGF på hjemmebane.

Jakob Michelsens tropper har dog kunnet tanke selvtillid op til søndagens kamp, da de torsdag aften sikrede avancement i Europa League-kvalifikationen ved at slå norske Strømsgodset ud efter forlænget spilletid.

Det var hjemmeholdet, der først kunne juble i søndagens kamp. Et frispark blev slået i feltet, og ved bageste stolpe kunne Horsens-forsvareren Bubacarr Sanneh skrabe bolden over stregen. Det var også ham, der scorede for Horsens i første runde mod AaB.

Herefter kom der et massivt pres fra Sønderjyske, og knap et kvarter senere scorede sønderjyderne et lignende mål som det første. Denne gang var det Sønderjyskes Marc Dal Hende, der var klar ved bageste stolpe.

I situationen så Horsens-målmand Niklas Dannevang ikke helt skarp ud på stregen.

I anden halvleg bølgede spillet frem og tilbage, men ingen af holdene formåede at udnytte de perioder, hvor de havde et overtag. Begge hold måtte svede i sommervarmen for at få kæmpet det ene point hjem.

Dermed fik Sønderjyske en knap så god optakt til holdets vigtige Europa League- kvalifikationskamp på torsdag i Polen, hvor Zaglebie Lubin venter.