Hull City sikrer oprykning til Premier League

28/05/2016

Hull City vender tilbage til Premier League efter et år i den næstbedste engelske fodboldrække.

Det blev afgjort lørdag aften, da Hull vandt en smal 1-0 sejr over Sheffield Wednesday i playoff-finalen på Wembley.

Dermed følger Hull med Burnley og Middlesbrough op i den bedste række, hvor der er enorme, økonomiske summer at hente i næste sæson.

Her er Premier League det forjættede land, hvor det flyder med milliarder af kroner blandt andet på grund af den nye tv-aftale.

I optakten til oprykningsslaget har britiske medier således beskrevet, at hver klub i næste sæson vil indkassere minimum 170 britiske millioner pund (ca. 1,6 milliarder kroner).

Sheffield Wednesdays tilhængere var ellers i overtal på Wembley, og de håbede på en tilbagekomst til den bedste engelske række efter 16 års fravær.

Nede på græsset lagde den næsten 150 år gamle traditionsklub også fint ud i de første minutter, men Hull tog hurtigt over og styrede begivenhederne i det meste af opgøret.

Hull havde flere store muligheder for at score i første halvleg, og både Mohamed Diame og Abel Hernandez var meget tæt på at bringe Hull foran.

Wednesdays målmand Keiren Westwood måtte flere gange diske op med klasseredninger, og i halvlegens sidste minut var det ved at gå galt igen.

Ahmed el-Mohamady fandt Moses Odubajo, som blev spillet helt fri, men Westwood klarede afslutningen fra Hulls højre back.

Sheffield Wednesday lurede dog på dødbolde, men første halvleg endte uden scoringer.

De store chancer til Hull fortsatte efter pausen, hvor Westwood nærmest virkede umulig at passere.

Michael Dawsons skud fra tæt hold blev reddet, og kort efter blev Andrew Robertson spillet helt fri foran Wednesdays mål, men han misbrugte det enorme tilbud.

18 minutter før tid, slog Hull så til, og det blev senegalesiske Diame, der scorede drømmemålet til måske over en milliard kroner.

Robert Snodgrass fandt Diame, der bragede bolden ind bag en chanceløs Westwood, og trods et pres fra Sheffield Wednesday i overtiden, så kom udligningen ikke, og Hull er klar til den bedste række.