Indskifter sikrer Esbjerg et sent point i Brøndby

04/10/2015

Et sent mål af Mick van Buren var årsag til, at Esbjerg søndag aften kunne drage hjem til Vestjylland med et overraskende point fra udekampen mod Brøndby i Alka Superligaen.

Kampen endte 1-1, efter at det ellers så ud til, at hjemmeholdet skulle sikre sig sin anden ligasejr i træk.

I stedet endte den chancerige og underholdende kamp som et antiklimaks set med Brøndby-øjne.

Der var ellers spillemæssige forbedringer at se i forhold til 1-0-sejren hjemme over FC København sidste søndag.

Brøndby spillede bedre og skabte klart flere chancer, og det skyldtes ikke kun, at modstanderen var af en anden kaliber end FCK.

Brøndby-træner Thomas Frank havde valgt at bænke matchvinderen fra sejren over FCK, Martin Albrechtsen.

Martin Ørnskov indtog i stedet den anden plads i midterforsvaret ved siden af anfører Daniel Agger, der dirigerede i vanlig stil gennem hele kampen.

Brøndby-defensiven havde dog rigeligt at se til i den målløse, men meget underholdende, første halvleg.

Esbjerg spillede med det mod, som den midlertidige cheftræner, Michael Pedersen, havde efterspurgt før kampen.

Gæsterne pressede godt, når hjemmeholdet havde bolden, men heldigvis for Brøndby fungerede det flydende kombinationsspil noget bedre end i kampen mod FCK.

Efter at holdene havde testet hinanden med nogle halvfarlige forsøg, eksploderede kampen i et chanceorgie i første halvlegs sidste kvarter.

Først tvang Esbjergs Bjørn Paulsen Brøndby-målmanden Frederik Rønnow til en god redning, og umiddelbart efter bankede vestjydernes Casper Nielsen bolden på overliggeren.

Bedst som det så ud til, at Esbjerg kunne være på vej til at erobre momentum, producerede Brøndby ikke færre end fem gode chancer på fem minutter.

Den første misbrugte Ronnie Schwartz ved at sende bolden over mål, efter at Esbjergs Michael Almebäck tilsyneladende glemte, hvilket hold han optræder for i øjeblikket.

Midterforsvareren, som er udlejet fra Brøndby til Esbjerg, spillede med alt for stor risiko midt på banen, så hjemmeholdet kunne sætte et kontraløb i gang.

Scoret blev der dog ikke på nogen af Brøndbys chancer i de første 45 minutter, men det blev der ændret på i anden halvleg.

Efter 57 minutter bragte Teemu Pukki hjemmeholdet i spidsen, da Esbjerg-spillerne snorksov ved et frispark.

Magnus Eriksson sendte bolden frem til Pukki, som helt umarkeret kunne sende sin sjette ligascoring i sæsonen ind bag Martin Dubravka i gæsternes mål.

Brøndby satte Thomas Kahlenberg ind, så holdet havde alle tre spillere med - Daniel Agger og den pågående venstreback Riza Durmisi er de to andre - som skal med A-landsholdet til de kommende kampe mod Portugal og Frankrig.

Esbjerg producerede fortsat chancer, og arbejdsomme Nicki Bille var et par gange tæt på.

Fem minutter før tid headede Mick van Buren udligningen ind bag Frederik Rønnow, efter at Mohammed Fellah havde leveret et flot indlæg.

Esbjerg er nummer ti i Superligaen med 11 point, mens Brøndby er nummer otte med 15 point.