Intet flertal for burkaforbud i Faxe Kommune

Det er ikke lykkedes at samle et flertal om at indføre et burkaforbud i Faxe Kommune, oplyser borgmester Knud Erik Hansen (S) til Ritzau.

- Forslaget faldt på grund af stemmelighed. Jeg er glad for, at det ikke blev vedtaget, men jeg er ked af, at det blev så tæt, for det ville have brandet kommunen på en dårlig måde, siger han.

Stemmeligheden skyldes, at et byrådsmedlem er på ferie, og at der ikke var nogle suppleanter, som kunne træde til torsdag aften.

Forslaget blev i første omgang vedtaget i økonomiudvalget med stemmerne fire mod tre. Men på borgmester Knud Erik Hansens (S) initiativ skulle hele byrådet tage stilling til forslaget torsdag aften.

Knud Erik Hansen mente, at forslaget var så principielt, at alle partier skal have mulighed for at have indflydelse på beslutningen, som han personligt selv er dybt imod.

Det er Jonas Kristinsson fra Venstre, som stod bag forslaget.

Selv om muslimske klædedragter ikke er et aktuelt problem i kommunen, fortalte Jonas Kristinsson tidligere torsdag til DR, at der er brug for en slags fremtidssikring.

- Jeg ved jo ikke, hvordan vores samfund ser ud om fem og ti år. Derfor synes vi, vi skal lytte til borgerne og deres bekymringer. Jeg hører flere borgere, der frygter at rende ind i kommunalt ansatte, der er sådan klædt på, sagde han.

/ritzau/

Dagens Gossip