Jan Ø. dominerer Viktor Axelsen i ren dansk kvartfinale

06/03/2015

Jan Ø. Jørgensen cementerer, at han er Danmarks bedste badmintonspiller.

I fredagens danske kvartfinale ved badmintonturneringen All England sejrede Jan Ø. Jørgensen sikkert i to sæt mod Viktor Axelsen.

De to danskere fulgtes pænt ad i første sæt, men rutinerede Jan Ø. Jørgensen viste klassen i slutningen af første sæt, og vandt senere andet sæt i suveræn stil.

Første sæt begyndte godt for Jan Ø. Jørgensen, der hurtigt kom foran med 8-2, før Viktor Axelsen svarede igen med en usædvanlig stime.

Hele ni point i træk vandt Axelsen, der dermed var foran 11-8 midtvejs i sættet.

Sættet skulle vise sig at blive noget af en gyser.

Det var Jan Ø. Jørgensen, som havde sætboldene, men Axelsen fik afværget i tre omgange. I fjerde forsøg lykkedes det dog Jan Ø. Jørgensen at vinde første sæt med 24-22.

Det gav selvtillid til Danmarks bedste badmintonspiller, der satte sig tungt på andet sæt.

En stime på syv point i træk var med til at sikre Jan Ø. Jørgensen en føring på 11-6, og Viktor Axelsen formåede ikke at indhente det forspring.

Verdensranglistens nummer to vandt andet sæt med 21-14 og kan nu se frem til at spille om medaljer i den prestigefulde turnering i weekenden.