KIF stormer mod DM-guld med storsejr ude over Skjern

29/05/2015

Det bliver næppe heller i denne sæson, at Skjern vinder sit andet DM-guld i herrernes bedste håndboldrække.

På hjemmebanen, som var flyttet til Herning, havde holdet brug for et godt udgangspunkt i den første DM-finale, men favoritten KIF Kolding København kunne rejse hjem med en storsejr på 30-24.

Dermed synes spændingen forduftet inden returkampen i Brøndby på søndag. Der var ganske enkelt klasseforskel i den første kamp.

KIF kom bedst fra start. Den svenske stjerne Kim Andersson skød finalefesten i gang - lige for at vise, at den ellers så skadede skulder har det fint.

Hans landsmand Lukas Karlsson var også veloplagt fra start. Udeholdet kom nemt til scoringer i den første fase, og efter et kvarter så Skjern-træner Ole Nørgaard sig nødsaget til at smide timeout-kortet ved stillingen ved 5-9.

KIF øgede yderligere, inden Skjern i en periode kom bedre med i kampen. Men det var udeholdets halvleg - KIF kunne gå til pause med en føring på 15-11.

Hvis Skjern kom ud efter pausen med intentionen om at ændre spiltendensen, var det svært at se.

KIF lagde stærkt ud, og føringen blev kun større og større. Midtvejs i anden halvleg lød den for første gang på 10 mål, da Magnus Landin scorede til 26-16. Han var i øvrigt godt skydende fra venstrefløjen og stod for syv mål. Dermed blev han kampens topscorer.

Skjern spiste lidt af forspringet i slutfasen, men KIF kunne juble over en sejr på seks mål.

Dermed skal der små mirakler til, for at Skjern vinder DM-guld for første gang siden titlen i 1999. Alt tyder på, at KIF Kolding København på hjemmebane kan fejre det andet DM-guld i træk.