Kommuner erkender fejl i anbringelsessager

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod kommunernes sagsbehandling i anbringelsessager.

Kommunerne undlader at indkalde børn til samtale, udarbejde handleplaner og gennemføre børnefaglige undersøgelser, lyder kritikken blandt andet.

Og hos kommunerne tager man kritikken til efterretning.

- Vi skal blive bedre, det er der ingen tvivl om, og derfor tager vi også kritikken til os. Ankestyrelsens praksisundersøgelse viser også, at vi er blevet bedre, men vi er ikke i mål endnu, siger Thomas Adelskov (V), formand for social- og sundhedsudvalget i Kommunernes Landsforening.

Statsrevisorerne finder det blandt andet kritisabelt, at man efter ti års indsats på området ikke kan dokumentere, at kommunernes sagsbehandling er blevet bedre.

I mange anbringelsessager overholder kommunerne eksempelvis ikke lovens krav om at involvere børnene i deres egne sager.

- Kritikken er delt i to. Nogle fejl består i, at vi kommer en dag eller to for sent i forhold til at udarbejde en handlingsplan, siger Thomas Adelskov.

- Og så er der en mere alvorlig kritik af, at vi ikke er gode nok til at inddrage børn i forhold til deres egne sager, og det har vi i de seneste par år arbejdet med.

Thomas Adelskov understreger, at KL siden Rigsrevisionen har iværksat konkrete tiltag for at forbedre kommunernes sagsbehandling i anbringelsessager.

/ritzau/

Dagens Gossip