Kontroversielle scoringer fælder FCN mod Brøndby

30/08/2015

Et yderst kontroversielt straffespark blev hovedingrediensen, da Brøndby søndag vandt 2-0 ude over FC Nordsjælland i Alka Superligaen.

13 minutter før tid blev gæsternes angriber Ronnie Schwartz fældet af hjemmeholdets Ramon Rodrigues, der indkasserede et direkte rødt kort fra dommer Michael Tykgaard.

Forseelsen så ud til at være blevet begået et stykke uden for straffesparksfeltet. Alligevel pegede dommeren på 11-meter-pletten, og Ronnie Schwartz scorede.

Lidt senere slog Teemu Pukki Brøndbys sejr fast efter en FCN-fadæse i forsvaret.

Brøndby fortsætter med sejren sin opadgående formkurve i Superligaen. Klubben har 10 point for syv kampe, mens FC Nordsjælland har syv point.

Kampen blev afviklet foran 6455 tilskuere i en stemningsfuld kulisse på Farum Park – takket være Brøndbys mange medlevende fans.

Gæsternes Riza Durmisi måtte i øvrigt udgå kort før pausen. Årsagen blev af Brøndby-lejren angivet som mavekramper.

Det er endnu uvist, om venstrebacken kan møde ind i landsholdslejren mandag forud for EM-kvalifikationskampene mod Albanien og Armenien i september.

FC Nordsjælland havde før søndagens kamp præsenteret sig meget svingende i sæsonen.

Klubben var gået fra nederlag til sejr og tilbage igen, og den ustabile kurve kulminerede tirsdag med 0-1-nederlaget til Næstved på udebane i pokalturneringen.

Bundholdet fra den næstbedste række spillede endda med to spillere i undertal i mere end en halvleg efter to udvisninger.

FCN-træner Olafur Kristjansson havde derfor krævet oprejsning mod Brøndby, og der var da også optræk til godt spil fra hjemmeholdet i den livlige første halvleg.

Højrebacken Ramon Rodrigues lavede flere gode raids, og nyindkøbet på midtbanen, Stanislav Lobotka, spillede fornuftigt og simpelt i sin debut uden at begå graverende fejl.

Fejl var der til gengæld flere af holdkammeraterne, der begik.

Det kunne have resulteret i mål til det ellers ikke særligt skræmmende Brøndby-hold, der havde Daniel Agger tilbage i midterforsvaret i forhold til torsdagens 1-1-kamp mod Paok i Europa League-kvalifikationen.

Efter fem minutter spillede FCN’s Martin Vingaard bolden for kort tilbage, og hans målmand, David Jensen, måtte redde den efterfølgende store chance til Brøndbys Lebogang Phiri.

Midtvejs i første halvleg var FCN igen i foræringshjørnet, da midterforsvareren Andreas Maxsø headede for kort tilbage, så Ronnie Schwartz fik en stor mulighed.

I pausen må Olafur Kristjansson have fortalt sine spillere, at de skulle spille mere direkte.

I hvert fald indledte hjemmeholdet anden halvleg med en kanonade af afslutninger mod Frederik Rønnow i Brøndbys mål.

20 minutter før tid var indskiftede Emiliano Marcondes tæt på at score efter et Brøndby-koks, men hans afslutning gik snert forbi mål.

Brøndby, der havde ni spillere i startopstillingen, som også var med fra start mod Paok, så ikke ud til at have kræfterne til den helt vilde offensive satsning.

Det lignede en nulløsning, indtil kampens afgørende situation indtraf med dommer Michael Tykgaard i centrum.