Kraftigt jordskælv rammer det centrale Italien

Det centrale Italien er natten til onsdag blevet rystet af et jordskælv, der er målt til at have en styrke på 6,2 ifølge amerikanske USGS. I første omgang blev det målt til 6,4.

To personer har mistet livet. Det oplyser politiet til det italienske nyhedsbureau Ansa ifølge dpa.

Skælvet har også forårsaget store skader i byen Amatrice i det centrale Italien. Folk er fanget under murbrokker, fortæller byens borgmester til tv-stationen Rai ifølge Reuters.

- Veje ind og ud af byen er ødelagt. Halvdelen af byen er væk, siger borgmester Sergio Pirozzi.

- Der er mennesker under murbrokkerne. Der har været et jordskred, og en bro er muligvis kollapset, siger han videre.

Skælvet ramte omkring 75 kilometer sydøst for Perugia, hovedbyen i regionen Umbrien. Ifølge USGS var det relativt overfladisk med en dybde på blot ti kilometer.

Reuters skriver, at skælvet kunne mærkes i Rom, der ligger cirka 170 kilometer fra skælvets epicentrum. Rystelserne fik borgere i hovedstaden til at vågne fra deres nattesøvn.

Amatrice er sammen med byerne Accumoli, Posta og Arquata del Tronto hårdest ramt af rystelserne. Det oplyser talsmand for det italienske brandvæsen Luca Cari ifølge Reuters.

Landets agentur for civilbeskyttelse siger ifølge Reuters, at der er meldinger om bygninger, der helt er kollapset.

Matteo Berlenga, der bor i Gubbio i det centrale Italien, siger ifølge Reuters, at "det var det værste jordskælv i mit liv".

Italien bliver ofte ramt af jordskælv. I 2009 døde flere end 300 mennesker, da et skælv med en styrke på 6,3 ramte i regionen Aquila ifølge AFP.

I maj 2012 blev 23 personer dræbt, da to jordskælv med ti dages mellemrum ramte i den nordlige del af landet.

/ritzau/

Dagens Gossip