Løkke: Vi skal gøre det endnu bedre til OL i Tokyo

Knap var de danske OL-atleter trådt ind ad døren til VIP-terminalen i Københavns Lufthavn, før blikket blev vendt mod de kommende lege, der afholdes i Japan om fire år.

Da de første tårevædede krammere var uddelt, trådte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) som den første op på talerstolen for at hylde de i alt 15 danske medaljer.

- I har opnået resultater og sat en ny standard, som hele Danmark må samarbejde om at opnå i Tokyo i 2020, sagde han.

Efter statsministerens tale gik også Team Danmarks formand, overborgmester i København Frank Jensen (S), på talerstolen med hæder.

- Vi er i topform i dansk eliteidræt, sagde han.

- Team Danmark er klar til et nyt OL. Og vi glæder os allerede til at tage fat, sagde han.

Samme budskab havde Danmarks Idrætsforbunds formand, Niels Nygaard.

Først stillede sports- og kulturminister Bertel Haarder (V) sig dog op og sang for på Danmarks nationalsang "Der er et yndigt land".

Da de sidste toner randt ud, og ministeren en sidste gang havde viftet sit medbragte Dannebrog, kunne DIF-formanden ønske tillykke.

Niels Nygaard hæftede sig særligt ved tre ting.

- Vi har vundet medaljer i mange forskellige idrætsgrene. Det er første gang nogensinde, at kvinderne har vundet flere medaljer end mændene. Og gennemsnitsalderen er lav.

- Las os stå sammen om - selv om vi har sat barren højt - at arbejde på at lave et lige så flot og mindeværdigt OL for Danmark om fire år i Tokyo, sagde han.

/ritzau/

Dagens Gossip