Lauritzen skal i endnu et samråd om skatteskandale

Den samlede opposition til venstre for regeringen kalder skatteminister Karsten Lauritzen (V) i endnu et samråd om udbytteskat.

Det oplyser skatteordfører Jesper Petersen (S), efter at Folketingets skatteudvalg er blevet orienteret om, at den formodede svindel med udbytteskat løber op i mindst 12,3 milliarder kroner.

Men orienteringen rejser nye spørgsmål, mener ordføreren. Blandt andet står der, at administrationen af en dobbeltbeskatningsoverenskomst kan have ført til, at Skat har udbetalt for store beløb.

Samtidig fremgår det, at Skat endnu ikke er færdig med at undersøge, om der også er foregået svindel med udbytteskat via den såkaldte bankordning. De 12,3 milliarder dækker kun over den svindel, Skat mener at have fundet i den såkaldte blanketordning.

Jesper Petersen vil desuden afkræve skatteministeren et svar på, hvorfor Skat ikke stoppede refusionsudbetalingerne, da Skat tilbage i juli sidste år fik et tip om, hvad der foregik.

- Blandt de mange svigt, der er sket i den sag, er dette helt uforståeligt, siger han.

Ordføreren påpeger, at Skat nåede at udbetale tre milliarder kroner i den måned, der gik, fra tippet kom, til refusionsudbetalingerne blev standset.

/ritzau/

Dagens Gossip