Leicester slår Manchester City og har kurs mod titel

06/02/2016

Den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel og hans engelske klub, Leicester, fortsætter med at skabe sensationer i Premier League.

I lørdagens absolutte topbrag mellem nummer et og to vandt Leicester på udebane med 3-1 over favoritten Manchester City.

Dermed syntes eventyret endeløst for Leicester, der nu fører Premier League med 53 point og et forspring på seks point ned til Manchester City, der har 47 på andenpladsen.

Senere i spillerunden kan Tottenham og Arsenal dog nå 48 point i tilfælde af sejr.

Leicesters sejr i Manchester blev grundlagt i en solid defensiv tilsat stor skarphed i den anden ende. Særligt fra forsvareren Robert Huth, der scorede to mål.

Kampen begyndte i et hæsblæsende tempo, og tilskuerne skulle kun vente godt to minutter på den første scoring.

Leicester fik frispark lige uden for feltet helt nede ved mållinjen, og indlægget havnede hos den tyske forsvarer Robert Huth, der via en Manchester City-spiller bugserede bolden i nettet til 1-0.

31-årige Huth var også vital i den anden ende. Gang på gang kom hans hoved i vejen for Citys indlæg, da hjemmeholdet i den efterfølgende del pressede for udligning.

Leicesters udgangspunkt blev mere defensivt, men holdet var omstillingsparat, hver gang chancen for kontraangreb bød sig. Det gav også muligheder for 2-0 i den livlige kamp. Særligt Shinji Okazaki var tæt på at veksle et indlæg til scoring.

City havde svært ved at skabe chancer over for kompakte Leicester, og hjemmeholdets bedste chance for udligning i første halvleg burde nok have været på et straffespark.

Pablo Zabaleta blev nedlagt på stregen til straffesparksfeltet, men dommeren valgte at dømme frispark lige uden for feltet, som der intet kom ud af.

City pressede intenst i halvlegens sidste fase, men Leicester holdt stand.

Hjemmeholdet kom aggressivt ud efter pausen, men løb igen ind i en tidlig dukkert.

Algerieren Riyad Mahrez erobrede bolden midt på Citys banehalvdel, og efter et par smarte driblinger sparkede han køligt bolden i kassen til 2-0. Ligesom i første halvleg efter tre minutter.

Kort efter kom Kasper Schmeichel på sin første alvorlige opgave, da han med en refleks reddede et hovedstød fra klos hold.

Så var mere snit over Robert Huths hovedstød. Da kampuret rundede en time, steg han til vejrs og headede et hjørnespark ind i hjørnet til 3-0.

City-spillerne virkede rystede, og i fortsættelsen var Leicester faktisk tættere på at gøre ydmygelsen endnu større.

City fik dog lov til at reducere, da Sergio Agüero tre minutter før tid headede 1-3-målet ind efter et hjørnespark, men nærmere kom City ikke.

Leicester må nu for alvor regnes som titelkandidat, inden holdet næste søndag skal ud i endnu en topkamp på udebane mod Arsenal.